Open Monumentendag Gorinchem 11 september

Open Monumentendag Gorinchem 11 september

Gorinchem is net door de ANWB uit geroep en tot de allermooiste vestingstad van Nederland en zet de vesting centraal. Zaterdag 11 september zijn een aantal markante (vesting)gebouwen gratis te bezoeken tussen 10 en 17 uur. Een unieke kans om meer van de vesting te zien en horen.

Tijdens Open M onumentendag kun je de vesting zelf ontdekken. Een aantal bijzondere (vesting) gebouwen zijn alleen deze dag open en er zijn leuke gratis activiteiten. Je kunt een Liniewater Quest doen op de fiets , een wandeling met een gids, de Grote Toren beklimmen of een Napoleonhoed maken. Ook de musea zijn gratis te bezoeken: Gorcums Museum, Hamelhuis en Minimuseum de Luisterpost. Liniewater Quest E en korte fietstocht langs water werken van de Waterlinie door de Dalemse polder en het Wijdschild. Start: bij de VVV . Je krijgt een routebeschrijving, kaart en een vragenlijst mee.

Napoleonhoed maken

Bij de Poterne (Dalemwal achter de Watertoren) krijgen kinderen gratis een Napoleonhoed . Die kunnen ze daar zelf op maat maken (doorlopend).

Gratis torenklimmen

Om 11, 13 en 15 uur kun je met een gids gratis de Grote Toren beklimmen (vanaf 8 jaar). Start: Grote Toren. Reserveer vooraf bij de VVV .

Gratis stadswandeling

Een stadswandeling is absoluut een aanrader. De enthousiaste gids leidt je langs de historische highlights en vertelt echte Gorcumse verhalen. Start : 11 , 13 en 15 uur bij de VVV. Reserveer vooraf wel gewenst. Gratis vesting wandeling Een deskundige gids voert je langs de belangrijkste militaire gebouwen en over het interessant ste deel van de vestingwal. Start : 10 en 14 uur bij het Gorcums Museum. Reserveer vooraf bij de VVV. Info en reserveren

Meer informatie en reserveren van activiteiten bij VVV Gorinchem, Groenmarkt 8, tel. (0183) 63 15 25 of vvv@mooigorinchem.nl . Hier ligt ook het programmaboekje klaar . Een volledig overzicht van de opengestelde monumenten en activiteiten is te zien op mooigorinchem.nl/nl/agenda.

Meer Gorinchem nieuws