VVD wil slimme afvalbakken op straat

VVD wil slimme afvalbakken op straat

VVD is klaar met de volle afvalbakken in en rondom de binnenstad. Daarom stelt de fractie schriftelijke vragen over een mogelijke oplossing voor dit probleem.

Foto: Mr. Fill

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders. “In onze (binnen)stad staan momenteel diverse publieke prullenbakken. Daar ontstaat vaak een vergelijkbare situatie met de afvalcontainers – regelmatig afval naast volle prullenbakken en op straat. Het gevolg is een verslechterd milieu en meer kans op ongedierte. ” laat de fractie weten.

Maar de VVD fractie heeft mogelijk een oplossing voor de situatie “Om het straatbeeld netjes te houden is het dan wellicht wenselijk om slimme prullenbakken in te zetten. De inzet van slimme prullenbakken kan bijdragen aan een verbeterd straatbeeld en levert daarmee een bijdrage aan het milieu.” laat de fractie weten. Meer dan 10.000 van deze slimme afvalcontainers staan in steden en pretparken over de hele wereld. “In diverse gemeenten, waaronder Tilburg en Eindhoven, zijn deze reeds aanwezig. Ze zijn grotendeels zelfvoorzienend middels zonnecollectoren, geven een seintje wanneer ze vol zitten en hoeven minder geleegd te worden doordat ze het afval samenpersen.” aldus de fractie.

Of het college interesse heeft in de slimme afvalbak is nog niet bekend.

Meer Gorinchem nieuws