Groen licht voor Festiwal 2021

Groen licht voor Festiwal 2021

Waar andere organisatoren de stekker uit hun event trekken, besloot de organisatie achter Festiwal toch door te zetten. Het resultaat is dat met alle beperkingen er toch een Festiwal komt zaterdag 21 augustus.Hét cultuurfestival over de gehele stadswal van Gorinchem gaat na twee succesvolle edities festivallen, weer opstaan! Na een grandioze eerst editie van hét Gorcumse cultuurfestival op de stadswallen, was er vorig jaar tijdens de ‘corona – zomer’ van 2020 een aangespaste, intiemere versie. Deze zomer wordt FestiWal weer georganiseerd , welliswaar nog met wat ‘uitdagingen’, op verschillende locaties op de wal : maar liefst 4 pleinen aan theater, food, muziek en cultuur!

Foto: Festiwal

Middenin de zomervakantie kunnen Gorcumers genieten van een festival vol muziek voorstellingen , theater, een buitenbioscoop, een Drag Queen verkiezing en een Silent Disco! Maar ook van goed eten en lekker drinken. Op de pleinen staan verschillende foodtrucks, met keukens vanuit elke windstreek. Er kan genoten worden van theatervoorstellingen en dansuitvoeringen, maar ook van muziekale optredens die live op de wal plaatsvinden. De festiviteiten, die van 11.00 tot middernacht duren, zijn bedoeld voor elke inwoner van Gorcum en omgeving, voor elke beurs en elke afkomst.

Jong en oud.

Er zijn 7 verschillende tijdslots waar tickets voor te bestellen zijn, verdeeld over 4 pleinen. Er mogen maximaal 750 bezoekers komen, die zittend op 1,5 meter een (cultuur)feestje willen vieren. Theater, muziek, food en cultuur Er kan genoten worden van een ontspannen sfeer, een geweldig uitzicht op of over de stadswal en live muziek van lokale artiesten op het Festiwal Terras. Van Franse Chansons tot aan rock ballads. Op het Cultuurplein kan er een flinke dosis cultuur opgesnoven worden, in de ochtend is er kinder theater en in de middag theater – en dans voorstellingen, er is live muziek tussen de bedrijven door. En alles onder het genot van een hapje en drankje van één van de foodtrucks.

Draq Queen Square

Daarnaast is er op het Drag Queen Square, bij de Luisterpost, een fantastische show! Met een professionele vakjury en geweldige kandidaten: hier vindt namelijk de nieuwe editie van Gelderlands Next Drag Queen plaats. Welliswaar ietsje over de provinciale grens, maar daarom niet minder welkom. Glitter en glamour aan de Gorcumse Stadswal!

Buitenbioscoop

Er zijn twee eindfeesten dit jaar. Denk aan een sfeervolle buitenbioscoop op Buiten de Waterpoort : de Ameezing Grease Buitenbios. Vinyl DJ DEF Kees warmt het publiek op met de hitjes van wele er, daarna kan er mee gezongen worden met de klassiekers van Grease en om af sl uitend de heupen na de film nog een keer los te gooien tijdens de silent vinyl disco. Bestel hier een koud biertje en een portie bitterballen . YOU ARE THE ONE THAT I WANT! En dan nog de, inmiddels legendarische, FestiWal silent disco ! Op een adembenemende buitenlocatie bij Molen Nooit Volmaakt , met hits van nu, stevige houseplaten en dansbare meezingers door de leukste lokale DJ’s.​

Meer Gorinchem nieuws

Lokaal festival FestiWal probeert zoveel mogelijk lokaal te werken met ondernemers, vrijwillgers en foodtrucks uit de regio. Vrijwilligers zijn zéér welkom en mogen zich aanmelden via info@festiwal.nl . Aanmelden met een foodtruck? Of tickets kopen? Dat kan op www.festiwal.nl