Gorinchemse vesting & Slot Loevestein officieel Unesco Werelderfgoed

Gorinchemse vesting & Slot Loevestein officieel Unesco Werelderfgoed
Foto: Stichting Gorinchem Citymarkting

Gorinchemse vesting en Slot Loevestein staan vanaf vandaag op de Unesco Werelderfgoedlijst. Hiermee is deze regio net zo belangrijk erfgoed geworden als de Chinese Muur, Piramides of concentratiekamp Auschwitz. De reden waarom o.a. de vesting en Slot Loevestein erfgoed zijn geworden komt omdat ze een onderdeel uitmaken van de Hollandse Waterlinie.

Foto: Stichting Gorinchem Citymarkting

Het heeft een jaar geduurd, maar maandag 26 juli is Gorinchem en Slot Loevestein officieel Werelderfgoed geworden. Jaarlijks besluiten alle landen gezamenlijk welke onderdelen van de geschiedenis op de Unesco Werelderfgoed komen en welke niet.

Werelderfgoed 

Werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed dat wordt beschouwd als onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden. Alleen erfgoed dat is ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO mag deze titel dragen. De lijst wordt jaarlijks samengesteld door het Werelderfgoedcomité, dat bestaat uit vertegenwoordigers van 21 wisselende landen. In Nederland zijn de Waddenzee en de molens van Kinderdijk officieel beschermd.

Meer Gorinchem nieuws