Diamanten huwelijk echtpaar Den Tek – van der Heijden

Diamanten huwelijk echtpaar Den Tek – van der Heijden

Het echtpaar Den Tek-van der Heijden is 14 juli 60 jaar getrouwd. Burgemeester Reinie Melissant feliciteert het echtpaar met dit jubileum.

De heer Leo den Tek (1931) en mevrouw Francien van der Heijden (1939) leren elkaar in 1960 kennen. Hij werkt dan bij Amilco, nu Vreugdenhil Dairy Foods. Zij is in dienst van De Vries Robbé. 

Van een huwelijk komt een huwelijk

Het stel ontmoet elkaar op de bruiloft van een collega van Francien. Leo is namelijk de broer van de bruidegom. Ze trouwen zelf een jaar later in 1961 en ze besluiten om bij de ouders van Francien te gaan wonen. Zo kan Francien de zorg voor haar zieke moeder op zich nemen. Helaas overlijdt haar moeder kort na het huwelijk.  

Gezin

Beiden zijn geboren en getogen in Gorinchem. Het echtpaar blijft lang in haar ouderlijk huis in de Lingewijk wonen. Als de vader hertrouwt, verhuist hij en laat de woning na aan het jonge echtpaar. Inmiddels wonen ze op een andere plek in dezelfde Gorumse wijk. Leo en Francien krijgen een zoon en een dochter. Ze zijn nu ook opa en oma van vier kleinkinderen. 

Vissen en puzzelen

Leo gaat met vervroegd pensioen, maar van stilzitten is geen sprake. Hij is elektromonteur en zet zich in zijn vrije tijd in als vrijwilliger op de landbouwschool recht tegenover hun huis. Daarnaast is Leo lid van een vissportclub en gooit geregeld een hengeltje uit. Francien vermaakt zich veelal in en om het huis: “Ik heb altijd veel plezier gehaald uit lezen. Tegenwoordig puzzel ik meer.”

Viering van het jubileum

Het gezin van het echtpaar Den Tek-Van der Heijden komt samen op 14 juli, de trouwdag. Het wordt geen groot feest. Een kleindochter regelt een etentje bij opa en oma thuis. “Dat wordt dus een verrassing”, zegt een trotse oma.

Meer Gorinchem nieuws