Speelgoedbank stuurt speelgoed richting rampgebied Limburg

Speelgoedbank stuurt speelgoed richting rampgebied Limburg

Afgelopen weekend heeft Speelgoedbank Gorinchem twaalf verhuisdozen met speelgoed, kinderkleding en luiers naar Limburg gestuurd. Deze snelle actie hebben ze samen met Rotary Gorinchem-Merwede opgezet.

Foto: Speelgoedbank Gorinchem

Afgelopen week is Limburg opgeschrikt door onverwachts hoogwater. Complete dorpen en steden stonden blank en vele huizen zijn ondergelopen door de heftige regenbuien. Naast geld via giro 777 is er ook een oproep gedaan voor spullen om naar het rampgebied te sturen. In het bijzonder was er vraag naar speelgoed en kinderkleding.

Niet lang na te denken

“Afschuwelijk, wat er heeft plaatsgevonden. Toen wij werden benaderd om te helpen met spullen voor kinderen, hoefden wij als bestuur niet lang na te denken.” Laat Coby Dekker, voorzitter van Stichting Speelgoedbank Gorinchem weten. “Gorinchem heeft natuurlijk ervaring met hoogwater. En niets is zo afschuwelijk voor kinderen om speelgoed en kleding achter te laten in een tijd dat je geen thuis meer hebt.” Daarom heeft Speelgoedbank Gorinchem zo’n 12 dozen met speelgoed, luiers en kinderkleding richting Limburg gestuurd. “Wij weten dat ook minima gezinnen slachtoffer zijn geworden van deze afschuwelijke ramp en hopen dat juist voor hen genoeg speelgoed aanwezig is.”

Voldoende speelgoed

De Speelgoedbank heeft de afgelopen periode veel speelgoed ontvangen. “Veel ouders hebben tijdens COVID periode hun kasten goed opgeruimd. Hierdoor hebben wij een flinke voorraad kunnen opbouwen. Wij hadden meer dan voldoende speelgoed voor de feestdagen, daarom konden wij deze 12 dozen met gemak missen. Daarnaast weten we dat deze voorraad in de zomer weer wordt aangevuld met donaties van de Gorinchemmers. Wel vaker heeft Speelgoedbank hulp geboden. Zo heeft de bank onlangs een blijf-van-mijn-lijf-huis en de kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis geholpen aan speelgoed. “Wij kijken altijd of ook minima gezinnen ervan kunnen profiteren. Als dit zo is en wij hebben meer dan voldoende speelgoed op voorraad, dan helpen wij graag.” vertelt Coby Dekker.

Meer Gorinchem nieuws