Burgemeester opent Kringloop Woord en daad

Burgemeester opent Kringloop Woord en daad

Burgemeester Melissant opende zaterdag de kringloopwinkel Woord en Daad aan Melkpad 7-9. De kringloopwinkel verzameld geld in om kansarme te helpen in arme landen. 

Er stonden ruim 50 mensen zaterdag bij de ingang te wachten tot ze voor het eerst de kringloopwinkel Woord en Daad konden betreden. De christelijke organisatie haalt geld op via o.a. verkoop van tweede hands spullen. Ze moesten wachten tot burgemeester Melissant de openingshandeling deed door middel van het aankopen van een vaas en het verhullen van de naam van de winkel. De burgemeester heeft warme banden met de stichting achter het kringloopcentrum. Na de openingshandelingen bleef het druk.

Warme banden tussen burgemeester en stichting

“Tijdens de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders heb ik gevraagd of ik de winkel mocht openen omdat ik dit echt graag wilden.” laat de burgemeester vol trots weten aan de aanwezigen. De burgemeester heeft een aantal redenen waarom ze de winkel wil openen. “Mijn moeder werkt nog steeds als vrijwilliger bij de kringloopwinkel van Woord en Daad in Oud Beijerland. Ook koopt ze met regelmaat spullen uit de winkel, soms is het net een museum bij haar. Ik ben blij dat ik haar huishoudelijke hulp niet ben.” Maar ook ondersteunt de burgemeester zelf de stichting. “Samen met mijn man hebben we een kind uit India financieel geadopteerd via Woord en daad.” laat de burgemeester tijdens haar toespraak weten.

Ondernemers en bewoners blij

Maar naast goede daden vult de winkel een leeg gat op de Melkpad. “Ondernemers en bewoners zijn blij met de komst van de winkel. We krijgen veel positieve reacties” laat de voorzitter van Woord en Daad, Steef Post weten. Zo stimuleert de winkel duurzaamheid in de stad, zorgt het voor o.a.. vrijwilligerswerk. In totaal werken er 54 vrijwilligers in de winkel.

Meer nieuws?