Buiten de Waterpoort heeft openbaar toilet

Buiten de Waterpoort heeft openbaar toilet

Vanaf vandaag is er een openbaar toilet beschikbaar bij Buiten de Waterpoort. Ook is Gorinchem aangesloten bij de app Hoge Nood. In de app kunnen gebruikers zien waar het dichtstbijzijnde toilet te vinden is. Gelegenheden die toiletbezoek aanbieden, kunnen een herkenbare sticker plakken op de deur. Wethouder Joost van der Geest was bij de plaatsing van het toilet bij Buiten de Waterpoort en plaatste ook hier de sticker als herkenbaar symbool op de unit die hoort bij de hoge Nood app. 

Foto: Gemeente Gorinchem

Het toiletgebouw bij Buiten de Waterpoort is vanaf deze week tot 1 oktober dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Bezoekers kunnen er gratis gebruik van maken. Een openbaar toiletvoorziening in de binnenstad en met name bij Buiten de Waterpoort is al langer een wens. De toiletunit is tijdelijk geplaatst in de buurt van bestaande noodzakelijke aansluitingen. De komende tijd wordt bekeken of de toiletunit voldoet; zijn de openingstijden passend en in welke mate wordt het openbaar toilet gebruikt. Een definitieve plaats en mogelijkheden voor een openbaar toilet in de binnenstad worden in de tussentijd verder onderzocht. 

Gratis app Hoge Nood 

Gelijktijdig is de gemeente aangemeld bij de app Hoge Nood. Daarmee kan een gebruiker zien waar het dichtstbijzijnde toilet te vinden is. Of deze toegankelijk is en of het gebruik gratis is. De app is gekoppeld aan de site en campagne www.waarkaniknaardewc.nl. Ook ondernemers die toiletgebruik aanbieden kunnen de locatie vermelden op de app. De app Hoge Nood is gratis te downloaden in de Google Play of App Store: 

iOS: https://apps.apple.com/app/id523502209

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nu.hogenood&hl=nl

Meer Gorinchem nieuws?