Melissant: ‘Ondernemers vroegen zelf om handhaving reclameborden’

Melissant: ‘Ondernemers vroegen zelf om handhaving reclameborden’
Foto: Gemeente Gorinchem

Burgemeester Reinie Melissant melden in een chat met winkeliers dat ondernemers zelf vroegen om te handhaven op fout geparkeerde reclameborden. Ze reageerde op de boze reacties vanuit binnenstad ondernemers over de claim voor de handhaving van Boa’s op fout geparkeerde reclameborden.

“Wat willen we met elkaar? Een stad waar ondernemers kunnen ondernemen en bezoekers veilig door de winkelstraten kunnen lopen en de winkels kunnen bezoeken. De openbare ruimte is schaars.” laat de burgemeester weten. “Er zijn dus afspraken gemaakt wat wel en niet mag. De boa’s attendeerden ondernemers die zich niet aan de afspraken hielden hierop.”

€4.000,- boete

De burgemeester herkent zich niet in het bedrag van 4.000,- euro boete die ondernemers roepen. “Over boetebedragen is NIET gesproken. 4.000,- euro boete is natuurlijk ook absurd. Niet geloofwaardig, toch?!”

Ondernemers vroegen er zelf om

Duidelijk liet de burgemeester weten dat het een verzoek was van ondernemers zelf. “Even voor de duidelijkheid: het zijn collega-ondernemers die de gemeente gevraagd hebben om enkelen aan te spreken! Dat is gedaan. Niet meer en niet minder.” aldus de burgemeester.

Meer Gorinchem nieuws