VVD stelt vragen over waarschuwing ondernemers over Sandwichborden

VVD stelt vragen over waarschuwing ondernemers over Sandwichborden

Onlangs hebben ondernemers van niet-essentiële winkels in de Gorinchemse binnenstad een waarschuwing gehad als ze hun reclamebord buiten hadden gezet. VVD-raadslid Niels van Santen maakt zich zorgen over deze waarschuwing en stelde donderdag vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

“Recent is er in de binnenstad door BOA’s aangegeven aan ondernemers met niet-essentiële winkels dat ze hun sandwichborden binnen moesten zetten. Vooropgesteld dat de VVD het onze ondernemers , in deze toch al zo lastige tijd, het ondernemen zo gemakkelijk mogen willen maken, vragen we ons af waarom dit zo gaat. Dit in groot contrast met essentiële winkels.” laat het raadslid schriftelijk weten. “Ter illustratie; een bord dat aangeeft waar webshopbestellingen moeten worden afgehaald mocht niet en een bord met gezichtsverzorgende producten van een essentiële winkel mocht wel. Daarbij werden ook waarschuwingen gegeven en gedreigd met boetes wanneer men zich hier niet aan zouden houden. We willen graag onze ondernemers de nodige ruimte bieden.”

Volgens ondernemers is er een waarschuwing gegeven aan een aantal niet-essentiële winkels. Op het moment dat het reclamebord buiten zou staan, kunnen zij een boete krijgen van €4.000,- van de gemeente. De VVD wil graag van het college weten op basis van welke wet- en regelgeving dit is gehandhaafd en waarom. Daarnaast wil de partij weten wat er voor mogelijkheden zijn als het gaat om plaatsen van bebording en reclame-uitingen voor deze groep ondernemers.

Het college van burgemeester en wethouders heeft nog geen schriftelijke reactie gegeven.

Meer Gorinchem nieuws