Burgemeester Segers wil pand sluiten in Groot-Ammers vanwege hennepkwekerij

Burgemeester Segers wil pand sluiten in Groot-Ammers vanwege hennepkwekerij
foto: Pexels

Burgemeester Segers wil een pand aan de Fuutlaan in Groot-Ammers voor een periode van drie maanden sluiten. In dit pand was brand ontstaan door een hennepkwekerij. Dit zorgde voor een zeer gevaarlijke situatie waardoor bewoners van aangrenzende panden ’s nachts op straat stonden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie voorkomen.

Foto: Pexels

Om herhaling van drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie te voorkomen en gezien de grote mate van gevaar zetting, wil de burgemeester het pand voor drie maanden sluiten. De eigenaar van de woning is hierover geïnformeerd. Deze maatregel is in lijn met het beleid dat de gemeente Molenlanden heeft vastgesteld, conform de Opiumwet.

Verdachte situatie?

Bel de politie! Hennepteelt en drugshandel leveren een gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Ook nu is weer gebleken dat hennepkwekerijen zeer gevaarlijk zijn en brand kunnen veroorzaken. Criminelen die zich bezighouden met hennepteelt trekken mogelijk meer criminaliteit aan. Bewoners kunnen worden gechanteerd of bedreigd. De gemeente adviseert inwoners die een woning of bedrijfspand verhuren dan ook met klem goed na te gaan of de huurder betrouwbaar is. De eigenaar van de woning of het pand is medeverantwoordelijk voor goed gebruik. Dus ga regelmatig poolshoogte nemen. Zo kan worden voorkomen dat een pand maandenlang wordt gesloten. Zie je iets verdachts? Bel dan de politie.

Meer Gorinchem nieuws