Lizanne Lanser stuurt brandbrief namens Molenlanden

Lizanne Lanser stuurt brandbrief namens Molenlanden

Afgelopen week zette Lizanne Lanser ook haar virtuele handtekening onder de brandbrief Jeugd aan premier Rutte en het demissionair kabinet. 150 wethouders Jeugd uit gemeenten in heel Nederland sturen premier Rutte en het demissionair kabinet een brandbrief.

Foto: Flickr

Aanleiding: de grote gevolgen die de aanhoudende COVID-19-pandemie heeft op de jeugd. Ook wethouder Lizanne Lanser stuurt namens de gemeente Molenlanden de brief. Lizanne Lanser: “Jongeren zijn behoorlijk flexibel, maar velen hebben het nu echt zwaar. Het is tijd om de nood niet alleen te horen en te zien, maar om tot actie over te gaan.”

Bied perspectief aan jeugd

De wethouders doen de oproep samen met jongeren, deskundigen, hulpverleners en raadsleden. Concreet vragen zij het kabinet om binnen vier maanden een actiegericht deltaplan jeugd te presenteren, om de jeugd perspectief te geven. Jongeren kampen meer met complexe problemen als eenzaamheid, depressiviteit en stress. De jeugd voelt nu al bijna een jaar de belemmering in hun jonge leven, hun welzijn, groei en ontwikkeling. Het is nu tijd om daar iets aan te doen.

Taskforce en concrete voorstellen

De ondertekenende partijen vragen het Kabinet om, samen met gemeenten, jongeren, deskundigen en hulpverleners, een taskforce in te richten en een actiegericht deltaplan jeugd te presenteren. Én te financieren, met net zoveel urgentie als de economische steunpakketten. Binnen vier maanden moeten er in alle regio’s van Nederland concrete voorstellen liggen waarmee de jeugd kansrijk, veilig en gezond kan leven en achterstanden kunnen worden hersteld. Het initiatief voor de brief komt van wethouder Reshma Roopram uit Barendrecht.

Meer Gorinchem nieuws