Steunpunt Mantelzorg Molenlanden van start: één adres voor alle Molenlanders

Steunpunt Mantelzorg Molenlanden van start: één adres voor alle Molenlanders

Voortaan is Stichting Welzijn Molenlanden dagelijks tussen 09:00 en 16:30 uur bereikbaar voor alle inwoners in Molenlanden die een vraag hebben over mantelzorg. ‘Ben ik mantelzorger? Welke ondersteuning kan ik krijgen? Zijn er cursussen voor mantelzorgers? Hoe kan ik mijn chronisch zieke partner het best helpen, naast mijn baan?’. Al deze en andere (hulp)vragen over mantelzorg kunnen vanaf nu gesteld worden aan het Steunpunt Mantelzorg Molenlanden.

In Molenlanden zijn naar schatting 8000 mantelzorgers actief. Zij zorgen voor langere tijd voor een familielid of vriend(in). Mantelzorg is anders dan vrijwilligerswerk, aangezien het in de meeste gevallen wel een vanzelfsprekende maar geen vrijwillige keuze is. Nienke Wessels, welzijnswerker bij Stichting Welzijn Molenlanden: “Wij willen de mantelzorgers ondersteunen bij (hulp)vragen en behoeften, maar wij zijn ook beschikbaar als u een verhaal of idee wilt delen. Wij denken dat het helpt wanneer alle informatie op één punt te vinden is in combinatie met onze dagelijkse beschikbaarheid. Wij hopen u snel te ontmoeten!”.

Intentieverklaring ondertekend

In overleg met diverse samenwerkingspartners is besloten het Steunpunt Mantelzorg Molenlanden op te richten en onder te brengen bij Stichting Welzijn Molenlanden. Op 19 januari 2021 ondertekenden zij een intentieverklaring, waarmee ze aangeven een actieve rol bij het Steunpunt Mantelzorg Molenlanden te vervullen. De samenwerkingspartners zijn MEE/Vivenz, De Lange Wei, Rivas, Sociaal Team Molenlanden, de gemeente en Stichting Welzijn Molenlanden. Wethouder Lizanne Lanser: “ Met het Steunpunt Mantelzorg willen we inwoners die zorgen voor een partner, een kind, een familielid, een vriend of een buur een adres bieden. Zodat elke mantelzorger met vragen, behoefte aan hulp of een luisterend oor hier terecht kan. Samen maken we zorg lichter.”

Bereikbaarheid

Op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur is het steunpunt telefonisch bereikbaar 085 0066089 of per e-mail info@welzijnmolenlanden.nl . Meer informatie is te vinden op www.welzijnmolenlanden.nl. Ontmoetingen zijn momenteel door de coronamaatregelen beperkt, de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd.

Meer Gorinchem nieuws