Praat mee over aardgasvrije wijken en windenergie in Gorinchem

Praat mee over aardgasvrije wijken en windenergie in Gorinchem

De gemeente Gorinchem houdt eind januari/begin februari twee online informatiebijeenkomsten: één over windenergie en één over Gorinchem aardgasvrij. Hiervoor kunnen geïnteresseerden meekijken.

Foto: PIXNIO

De gemeente Gorinchem kijkt namelijk, net als alle andere gemeenten in Nederland, naar mogelijkheden om op grote schaal via zon, wind en warmte energie op te wekken. “Dit doen we samen met inwoners, bedrijven en organisaties.” laat de gemeente weten.

Online Informatiebijeenkomst Windenergie

Woensdagavond 27 januari is een online informatiebijeenkomst over de mogelijkheden voor windenergie bij Gorinchem. De bijeenkomst is van 20.00 tot 21.30 uur en is gratis. “Tijdens de bijeenkomst vertellen we waarom bij bedrijventerrein Avelingen en langs snelweg A15-Oost naar windenergie gekeken wordt. Ook vertellen we waar we nu staan. Tijdens de bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van de gemeenten Gorinchem en Molenlanden aanwezig.” aldus de gemeente. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Zoek je meer informatie of wil je aanmelden? Dat kan via de webpagina Mogelijkheden windenergie in Gorinchem.

Online Informatiebijeenkomst Gorinchem Aardgasvrij

Maandagavond 1 februari van 20.00 tot 21.30 uur is een online informatiebijeenkomst over de stappen die Gorinchem gaat zetten naar aardgasvrije wijken. De meeste huizen worden nog verwarmd door aardgas en de meeste mensen koken nog op gas. Dat gaat de komende 30 jaar veranderen. Niet in één keer, maar stap voor stap en wijkgericht. “Tijdens de bijeenkomst vertellen we welke mogelijkheden er zijn en waar we nu staan. Ook vertellen we hoe het staat met de plannen voor een warmtenet in de Gildenwijk. Tijdens de online bijeenkomst heeft u alle gelegenheid om vragen te stellen.” aldus de gemeente. Zoek je meer informatie of wil je aanmelden? Dat kan via de pagina Aardgasvrij.

Meer Gorinchem nieuws