Werkzaamheden riool op diverse plekken tot 22 januari

Werkzaamheden riool op diverse plekken tot 22 januari

Tot 22 januari kan het op verschillende gebieden in Gorinchem wat lastiger zijn. Dit komt omdat de gemeente riolen gaat inspecteren en reinigen. Ook kan het stankoverlast veroorzaken op de diverse plekken.

Foto: EsbenS – Pixabay

Van 4 januari tot en met 22 januari worden in verschillende wijken en in industriegebied het riool geïnspecteerd en gereinigd:

  • Gildenwijk:  het gedeelte Gildenwijk tussen de Wijnkoperstraat, Gildenweg en de Twijnderstraat en de volgende straten; Wijnkoperstraat (nabij Piazza), Snijderstraat, Weverstraat, Schepenestraat, Schoutstraat, Barbierstraat en de Van Goudoeverstraat.
  • Bovenstad:  het gedeelte tussen de Havendijk, Appeldijk, Vijfde Uitgang, Volksweerbaarheid, Dalemwal en het Nonnenveld.
  • Lingewijk: het gedeelte tussen de Binnenbaan, Buitenbaan en de IJsbaan.
  • Bedrijventerrein Linge II:  het gedeelte gelegen naast de Spijksedijk.
  • Stalkaarsen: Dokter Hiemstralaan 13 t/m 27.
  • Haarwijk: K. de Stoutestraat gelegen tussen de Karel V Laan en de Kabeljauwlaan.

Last

Bewoners worden via een bewonersbrieven zo goed mogelijk op de hoogte gesteld welke dag hun straat wordt gereinigd. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.nieuwco.nl/werkzaamheden. Als het nodig is om het verkeer om te leiden vanwege de werkzaamheden, dan plaatst de gemeente een bord met de route. Daarnaast kan het reinigen van het riool in de buurt enige stankoverlast in de woningen en kantoren geven. Dit kun je voorkomen door het toiletdeksel te sluiten en hier een zwaar voorwerp op te plaatsen, bijvoorbeeld een doos met kranten. Ruikt u na de rioolreiniging een rioollucht in je woning? Zet dan alle waterkranen even open en spoel de toiletten door. 

Contact

NieuwCo Rioolreiniging voert de werkzaamheden uit, in opdracht van de gemeente Gorinchem. De gemeente vraagt voor begrip en voor de mogelijke overlast tijdens deze werkzaamheden. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen via het algemene telefoonnummer 140183 van de gemeente.

Meer Gorinchem nieuws