Redo danst in nieuwe ‘diversiteit’ productie van Introdans

Redo danst in nieuwe ‘diversiteit’ productie van Introdans

Gorinchemmer Redouan Ait Chitt danst binnenkort in de nieuwe productie van de internationale dansgemeenschap Introdans. Introdans wil de kracht van diversiteit met een eigentijds dansprogramma: de HubClub. De artiesten van de HubClub zijn onweerstaanbaar en blazen iedereen uit zijn (rol)stoel. Een keur van Nederlandse top-dansperformers komt in de HubClub samen.

Foto: Introdans

De HubClub is een nieuwe productie van Introdans. “We tonen de parels van de Nederlandse inclusieve/diverse professionele podiumdanskunst voor een breed publiek. Bron van inspiratie is de succesvolle reeks ontmoetingen van Introdans.

Raad van Cultuur

De Raad voor Cultuur ziet BIS-gezelschap Introdans als voorloper op het gebied van inclusie. Recent oordeelde de raad: Introdans loopt voorop met zijn inclusieve visie en toont veel betrokkenheid in de regio. Ook de inclusieve werkwijze vindt de raad interessant. Onder de noemer ‘Iedereen kan dansen’ ontwikkelt het gezelschap op basis van het actuele repertoire interactieve projecten voor het onderwijs, sociaal domein, het vrijetijdscircuit en voor talent in de samenleving.

Strikticket

Naast Introdans pionieren veel meer Nederlandse initiatieven al langere tijd op het terrein van de professionalisering van inclusieve danskunst. Introdans zocht aansluiting bij hen en nodigde hen uit voor de HubClub. De artiesten vormen tezamen de bonte mensheid: jong, oud, multicultureel, lichamelijk/verstandelijk divers, m/v/x, LHBTQ. Door het unieke systeem van het ‘strikticket’ geven reguliere dansliefhebbers anderen de kans om deze avond bij te wonen: het publiek wordt hierdoor net zo bont en divers als de performers. Als entreeprijs introduceert de HubClub het ‘strikticket’. Dit ticket kost €30. De koper krijgt hiermee zelf toegang tot de HubClub én stelt een tweede persoon in staat de HubClub te bezoeken. Deze wordt door de organisatie geselecteerd. Door het kopen van een ‘strikticket’ is de HubClub hiermee toegankelijk voor bezoekers waarvoor de drempel naar het theater nog niet vanzelfsprekend is.

Ontmoet de artiesten!

Naast balletgezelschap Introdans bestaat de line-up uit performers Redouan Ait Chitt, Misiconi Dance Company, Theaterwerkplaats Tiuri, Ruben Chi en Rutkay Özpinar. Ook presenteert de HubClub nieuw werk van jonge makers Jordy Dik, Nina Funk, Chantal de Vries en Holland Dance Festival/Junadry Leocaria. De HubClub is een etalage van aantrekkelijke inclusieve danskunst. Eva Eikhout (BNNVARA) en Rutger Messerschmidt (drs. Down) zijn de hosts van de HubClub.

Meer Gorinchem nieuws