Vuurwerkoverlast in Gorinchem te melden via app

Vuurwerkoverlast in Gorinchem te melden via app

Het is in heel Nederland verboden om vuurwerk af te steken. Ook tijdens de jaarwisseling. In Gorinchem is nu een app beschikbaar waarmee overlast gemeld kan worden.

Foto: Pixabay

Het mag niet, maar er wordt stiekem geknald met vuurwerk in Gorinchem. Er is nu een app waarmee inwoners met hun smartphone vuurwerkoverlast en ook eventueel vuurwerkschades kunnen melden. De gratis app, Mobile alert (van Intergraph Corporation) is te vinden in de Appstore en Google Play.

Op de app wordt aangegeven op welke locatie iemand vuurwerk hoort. Bij de melding kan een een foto meesturen en een berichtje meegestuurd worden. De melding gaat direct naar de gemeente.

Meldingen

Alle meldingen komen binnen bij de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) van de gemeente. Zij brengen de meldingen in kaart. Hierdoor komen de overlastgebieden duidelijk in beeld en kunnen we sneller en gerichter optreden. “Op basis van de gegevens pakken we de overlast aan. Bijvoorbeeld door de overlastplekken vaker te bezoeken. Alleen als het werk van de boa’s het toelaat, gaan zij direct op een melding af. Als de boa’s iemand aantreffen met vuurwerk, kunnen zij hiervoor een boete opleggen. De verzamelde informatie wordt ook gedeeld met de politie.” laat een woordvoerder weten van de gemeente. Is er acuut (levens)gevaar? Of moet er direct actie genomen moet worden door bijvoorbeeld de politie? Bel dan 112.

Illegaal vuurwerk

Opslag of handel in illegaal vuurwerk is gevaarlijk. Bel bij een vermoeden de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Wil je meer weten over het vuurwerkverbod? Ga dan naar de website van de Rijksoverheid.

Meer Gorinchem nieuws