VVD: ‘luchtshow tijdens jaarwisseling’

VVD: ‘luchtshow tijdens jaarwisseling’

De lokale afdeling van de VVD zou graag zien dat er een alternatief komt in Gorinchem voor het vuurwerk tijdens de jaarwisseling. De fractie stelt een alternatief voor door het landelijke vuurwerkverbod wat is ingesteld.

“Inmiddels is het duidelijk dat er voor de aanstaande jaarwisseling een landelijk verbod geldt op het afsteken van vuurwerk. Dit om extra druk op de zwaar belaste zorg en op handhaving van de openbare orde te voorkomen. Om de jaarwisseling in Gorinchem feestelijker te maken, met de intentie om perspectief te bieden voor 2021 en een positieve boodschap af te geven , is een luchtshow wellicht een optie.” laat raadslid Niels van Santen weten in schriftelijke vragen richting het College van burgemeester en wethouders.

Drones of lasers

De fractie denkt dat drones of lasers voor kunnen zorgen dat mensen toch nog een fijne afsluiting kan krijgen. De fractie zou graag willen dat het college onderzoekt of dit mogelijk is boven Gorinchem zodat mensen niet massaal naar een plek trekken om de show te bekijken. Het college heeft nog niet gereageerd op de vragen van de fractie.

Meer Gorinchemse nieuws