Rotary Gorinchem-Merwede helpt met inzamelen Sint Nicolaas cadeaus voor kinderen Gorinchemse minimagezinnen

Rotary Gorinchem-Merwede helpt met inzamelen Sint Nicolaas cadeaus voor kinderen Gorinchemse minimagezinnen

Rotary Gorinchem-Merwede gaat samen met haar leden zaterdag 21 november speelgoed inzamelen bij diverse winkelcentra in Gorinchem. Zo zal de Rotary zaterdag tussen 10:00 en 15:00 op de parkeerplaatsen staan van Piazza, Nieuw Dalem en Hoog Dalem.

Foto: Sint Nicolaasteam

Stichting Sint Nicolaasteam is hier erg dankbaar voor “Wij zijn blij verrast met de steun van de Rotary. Door de enorme vraag en aanbod lukt het ons anders niet om met onze eigen vrijwilligers op een verantwoorde manier alle cadeautjes bij elkaar te brengen. Nu kunnen we beter onze bezoekers bedienen maar ook ondernemers steunen in de desbetreffende winkelcentra.” aldus voorzitter Coby Dekker.

 Verlanglijstje van Sint Nicolaas

Dit jaar gaat Sint Nicolaas voor de verandering verlanglijstjes uitdelen aan alle Gorinchemmers die willen helpen. Want zeker dit jaar kan Sint Nicolaas alle hulp van de inwoners van Gorinchem goed gebruiken om de kinderen uit minimagezinnen te helpen. Als u nog goed speelgoed heeft waar u een ander kind blij mee kunt maken, dan mag u dit zaterdag inleveren bij de genoemde winkelcentra. Daarnaast gaat de Rotary aan wie dat wil ook namens Sint Nicolaas verlanglijstjes op maat uitdelen voor cadeaus die de Sint nog mist. Hierdoor kunnen bezoekers van het winkelcentrum naast hun eigen boodschappen in het winkelcentrum ook iets meenemen om een ander blij mee te maken.

Deze actie sluit goed aan bij de doelstelling van Rotary iets te betekenen voor de samenleving “Juist in deze bijzondere tijden kan Sint Nicolaas wel wat extra hulp gebruiken om zo veel mogelijk kinderen alsnog thuis een leuk feest te bezorgen. Rotary Gorinchem-Merwede draagt daarom met veel plezier haar steentje bij aan dit mooie initiatief.” laat Maarten Bakker-Muilwijk van Rotary Gorinchem-Merwede weten.

Sint Nicolaas cadeaus brengen

Op de parkeerplaatsen van Winkelcentrum Piazza (aan de kant van de Kruidvat), winkelcentrum Nieuw Dalem (aan de voorkant) en winkelcentrum Hoog Dalem zal de Rotary zaterdag 21 november aanwezig zijn tussen 10:00 en 15:00 uur. Daar kan speelgoed worden gebracht en kunnen verlanglijstjes worden opgehaald. De locatie is te herkennen door de hoge beachvlaggen die de Rotary hier zal neerzetten. 

Extra openingsmomenten bij Huis van Sint Nicolaas

Ook in het centrum is iedereen gewoon welkom om spullen te brengen. Overdag is het Huis van Sint Nicolaas op de Gasthuisstraat 34 te bezoeken tussen 10:00 en 16:00 uur (met uitzonderingen van maandag en zondag). Door het succes van de eerste dagen heeft de organisatie van Sint Nicolaas besloten om extra openingstijden in de avond in te voeren. “Wij kregen veel vraag of ook in de avond speelgoed gebracht kon worden. Daar geven wij graag gehoor aan.” aldus voorzitter Coby Dekker. Daarom zal het Huis van Sint Nicolaas naast de dinsdagavond ook op woensdag- en vrijdagavond open zijn van 18:30 – 20:00.

Meer Gorinchem nieuws