Twee broers krijgen 4 en 10 maanden cel

Twee Gorinchemse Broers kregen vrijdag te horen dat ze 4 en 10 maanden celstraf hebben. Ze kregen deze straf van de rechter in Rotterdam in verband met harddrugs, heling, hennepteelt, diefstal en bedreigingen.

Justitie eiste 4 jaar voor de jongste broer, maar kreeg uiteindelijk 10 maanden cel. Hiervan is het twee maanden voorwaardelijk. De rechter vond het niet bewijsbaar dat hij een vuurwapen heeft geleverd een werkende vuurwapen was. Ook werd hij vrijgesproken voor het inrijden op vier kennissen, waarmee hij ruzie had in november vorig jaar. Wel is bewezen dat hij een bestelbus vol Apple producten leeg heeft geroofd in Breukelen.
Er is 4 maanden opgelegd voor de oudste broer, waarvan hij 2 maanden voorwaardelijk moest zitten. De 27-jarige broer gooide alle verpakkingsmateriaal in het Merwedekanaal in Hoogblokland. Dit deed hij om de sporen van de jongste broer te verdoezelen. In mei werden in een loods in Raamsdonkveer ruim 280 planten gevonden. Verder kreeg hij de straf voor dealen van cocaïne en heling.

Meer nieuws?