Speelgoed gezocht voor kinderen uit minima gezinnen

Speelgoed gezocht voor kinderen uit minima gezinnen

Door de COVID-19 maatregelen kan er helaas dit jaar geen huis van Sint Nicolaas of de  alternatieve levende etalage plaatsvinden. Daarom gaat Stichting Sint Nicolaasteam dit jaar o.a. een ‘giveaway store’ opzetten voor de Gorinchemse kinderen die normaal gesproken door financiële situaties tijdens de feestdagen geen cadeautje krijgen.

Foto: Stichting Sint Nicolaasteam

In Gorinchem zijn er naar schatting zo’n 90 kinderen tot 17 jaar die groeien op in gezinnen met een minimuminkomen. Vele kinderen krijgen hierdoor niet of nauwelijks een cadeautje tijdens de feestdagen. “Voor deze groep kinderen die nog geloven in de komst van Sint Nicolaas, natuurlijk een verdrietig moment. Er zijn dan ook kinderen die zich afvragen of ze stout zijn geweest dat jaar omdat ze niets in hun schoen hebben gekregen.” laat voorzitter Coby Dekker weten. “Dat moet anders, daarom willen wij speelgoed en spullen regelen voor deze groep kinderen. Dit mag nieuwe maar ook zeker gebruikte speelgoed zijn, maar ook sportspullen zoals voetballen, skateboarden maar ook nieuwe geurtjes en make-up voor de jeugd” aldus Coby Dekker. 

Oproep!

Daarom roept Sint Nicolaas iedereen op om speelgoed of andere materiaal te doneren die geschonken kunnen worden aan kinderen. “Wij gaan dit verdelen en zorgen dat het bij de juiste kinderen in Gorinchem terecht gaat komen. Dit doen wij samen met organisaties die in contact staan met deze gezinnen.” vertelt Coby. 

Mensen kunnen vanaf zaterdag 14 november tot 28 november, op dinsdag (10:00 – 16:00 en 18:30 – 20:00), woensdag (10:00 – 16:00), donderdag (10:00 – 16:00) vrijdag (10:00 – 16:00) en zaterdag (10:00 – 16:00) het materiaal doneren aan de Gasthuisstraat 34 te Gorinchem. Er is een mogelijkheid om de auto eventueel voor de deur tijdelijk te zetten. De organisatie laat weten wel vooraf graag per e-mail op de hoogte te worden gebracht. Ook op andere momenten is het mogelijk om speelgoed en spullen te doneren. Maar ook winkeliers en ondernemers kunnen spullen voor kinderen van 0 t/m 17 jaar doneren. Hiervoor belonen wij hen eventueel met een sponsorpakket. 

Giftcards

Ook is het mogelijk om geld of giftcards te schenken. Coby Dekker vindt wel belangrijk dat ook Gorinchemse ondernemers worden geholpen. “Hierdoor kunnen wij zelf materiaal inkopen bij Gorinchemse winkeliers. Ook zij hebben het erg zwaar door COVID-19 maatregelen en op deze manier willen wij ook hun helpen. Mensen die graag een giftcard willen schenken, verzoeken wij om bij een giftcard van een winkel in Gorinchem te kopen of de eventuele Bliekenbon.”  

Gezinnen in aanmerking

Op dit moment is de stichting Sint Nicolaasteam druk bezig samen met de voedselbank een systeem te ontwikkelen die de privacy waarborgt van deze gezinnen. Deze zullen we proberen uit te rollen naar andere organisaties die werken met deze gezinnen. De communicatie zal dan vanuit privacy via hen verlopen. 

Voor meer informatie kan er een bericht gestuurd worden naar de Facebookpagina van Stichting Sint Nicolaas of per mail naar: sintnicolaasteam@gmail.com

Meer Gorinchem nieuws