BreakSquad in top 4 van de wereld

BreakSquad in top 4 van de wereld

De Gorinchemse BreakSquad crew heeft afgelopen week mee gedaan met de internationale online breakdance battle (competitie) van OUTBREAK. Hierbij wist de crew de top 4 plek te behalen.

De organisatie OUTBREAK is elk jaar druk bezig om een grote internationale battle te organiseren en breakdancers van over heel de wereld over te vliegen om de prestigieuze battle mogelijk te winnen. Nu heeft de organisatie dit jaar ervoor gekozen om het heel groots op te zetten online ivm de Corona-crisis en de maatregelen eromheen.

Jury

Zo konden over heel de wereld alle grote breakdance crews meedoen aan deze competitie door een online deelname. Door de online inzending en deelname was BreakSquad geselecteerd door de drie professionele juryleden: Poe One (USA), Focus (Finland) & Roxrite (USA) en stonden daarom in de top 8 van de wereld.

Halve finale

Vervolgens hebben ze afgelopen zondag 8 november via een live stream, waarin iedereen dus in eigen land kon blijven, het opgenomen tegen Venezuela in de top 8 en deze battle ronde gewonnen. Vervolgens moest BreakSquad in de halve finale tegen Mexico en heeft deze battle helaas verloren met een jurybeslissing van 2 (Mexico)-1 (Nederland/BreakSquad).

Top 4

Ondanks het Corona virus is BreakSquad nog altijd hongerig en gedreven om het beste eruit te halen en hebben dus ook hun kans gegrepen voor deze prachtige online editie en hebben met de hele crew de top 4 van de wereld bereikt!

Meer Gorinchem nieuws