Pleegouders Molenlanden in het zonnetje

Pleegouders Molenlanden in het zonnetje

Pleegouders maken het verschil voor pleegkinderen. De gemeente Molenlanden waardeert haar pleeggezinnen en zet ze daarom deze week graag in het zonnetje met een presentje.

Foto: PXHere

“We zijn trots op de pleeggezinnen in Molenlanden. Het is helaas niet altijd vanzelfsprekend dat een kind kan opgroeien in de thuisomgeving. Dat ze dan ondergebracht kunnen worden in een warm en veilig thuis, soms voor langere, soms voor kortere tijd, bij een pleeggezin is heel waardevol en bewonderingswaardig. Mijn waardering voor alle pleegouders in onze gemeente is groot. In onze gemeente zijn er zo’n 65 pleeggezinnen en deze zetten we graag in het zonnetje”, aldus Lizanne Lanser, wethouder Jeugd. Pleeggezinnen in Molenlanden ontvangen via hun pleegzorgorganisatie een waardebon om iets lekkers op te halen bij de bakker.

Pleegouders gezocht met wervingscampagne

Van 28 oktober tot en met 4 november is de Week van de Pleegzorg, waarin in heel Nederland aandacht wordt gevraagd voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 23.000 pleegkinderen. Met de wervingscampagne ‘Open je wereld’ zetten diverse organisaties en gemeenten zich in om meer mensen te interesseren pleegouder te worden. Meer informatie is te vinden op www.openjewereld.nu .

Meer Gorinchem nieuws