Getuigen gezocht van mishandeling agent

Getuigen gezocht van mishandeling agent

De politie zoekt getuigen van twee mannen die een agent op 10 september hebben mishandeld. De agent kwam per toeval de twee daders op het oog bij de Lingsesdijk, nadat hij de situatie niet vertrouwde.

Foto: Politie

Op 10 september rond 14:00 uur liep een 52-jarige agent uit Rotterdam in Gorinchem tijdens zijn vrije tijd. Tijdens de wandeling kreeg de agent twee wel hele opvallende mannen tegen. De mannen kijken voortdurend om zich heen en hebben veel belangstelling voor allerlei woningen. De agent vertrouwt het niet en besluit ze in de gaten te houden. Als hij even later op de Lingsesdijk loopt en één van de twee mannen in de achtertuin van een nabijgelegen huis ziet, spreekt hij hem aan en identificeert hij zich als agent.

De man slaat de agent echter in zijn gezicht en rent weg. De in zijn gezicht geslagen agent besluit 112 te bellen en blijft achter bij de woning. Immers, wellicht is de tweede man er nog. Deze tweede man werd niet meer gezien. De man die de agent in zijn gezicht sloeg en wegrende, werd wél gezien én door een getuige gefotografeerd. De politie is op zoek naar hem en naar zijn handlanger.

Signalement

Het signalement van de daders is:

– Dader 1 (de man die de agent sloeg en op de foto staat) Getint uiterlijk, 1.70 meter lang, atletisch gebouwd, 25 a 30 jaar oud, donker kroezig haar, donker kort baardje, zwart joggingspak met op zowel het jasje en broek het North Face logo, zwartgrijze Nike air Max, heuptasje, zwart petje

– Dader 2 Getint uiterlijk, 1.80 meter lang, mager postuur, opgeschoren donker haar, geen baardgroei.

Getuigen gezocht

Wie herkent de man op de foto? Wie weet wie de andere man is? En wie heeft andere informatie die de politie helpt in het onderzoek? Bel 0900 8844 voor je informatie. Als je anoniem wilt blijven kun je M bellen via 0800-7000.

Meer Gorinchem nieuws