Afsluiting Banneweg

Afsluiting Banneweg

Vanaf vrijdag 14:00 zal een deel van de Banneweg worden afgesloten. Het gaat om het noordelijke deel van de Banneweg. Mensen die vanaf het Piazza richting de snelweg willen, moeten een andere route zoeken.

Foto: Gemeente Gorinchem

Na het eerste is ook het tweede deel volgens planning verlopen. Ondanks wat tegenslag met een kapotte waterleiding kan aankomend weekend volgens planning de noord baan (stad uit) gaan asfalteren. Om dit te realiseren zal de noord baan een groot deel van het weekend geheel afgesloten zijn. Het ziekenhuis als de spoedeisende hulp zullen gewoon bereikbaar blijven.

Afsluiting

Vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur tot zondagmiddag 15.00 uur is de noord baan van de Banneweg tussen de Stalkaarsen en de Driemanschapslaan afgesloten voor alle verkeer. De zuid baan (stad in) en de voet- en fietspad blijven gewoon toegankelijk.

Werktijden

Om de overlast voor de buurt zo veel mogelijk te beperken wordt er ‘s nachts niet gewerkt. Wel zal er op zaterdag al vroeg worden gestart en bestaat de kans dat de werkzaamheden op vrijdagavond wat langer doorgaan.

Omleiding

Verkeer vanuit de stad richting de snelweg wordt over de Wolpherensedijk geleid. Bestemmingsverkeer binnen Gorinchem west wordt omgeleid via de aangrenzende wijken. Het ziekenhuis is het hele weekend via de zuid baan (de baan stad in) bereikbaar. Mensen die niet in Gorinchem west wonen en met de auto naar het ziekenhuis willen, adviseren wij om via de snelweg te rijden.

Na dit weekend is de aannemer nog een week bezig met allerlei kleine werkzaamheden op en rond de Banneweg. Het laatste deel van de eerste fase is het vervangen van de duiker (ondergrondse verbinding tussen twee waterpartijen) onder de Banneweg ter hoogte van de weg Stalkaarsen. Afhankelijk van het vergunningentraject en de medewerking van de nuts-bedrijven gaat de gemeente deze werkzaamheden aan het eind van dit jaar of het begin van volgend jaar uitvoeren.

Meer Gorinchem nieuws