Rundvee & Mechanisatie Vakdagen gaan door in afgeslankte vorm en deels online

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen gaan door in afgeslankte vorm en deels online

De komende edities van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in zowel Hardenberg als Gorinchem gaan door, maar in een afgeslankte vorm. RMV Hardenberg is sowieso fysiek te bezoeken, terwijl RMV Gorinchem een hybride event wordt (zowel fysiek als online te bezoeken. “Vanwege het veranderende sentiment onder onze exposanten, was het onmogelijk om de beurs in zijn oorspronkelijke vorm door te laten gaan. Toch willen we de sector in deze uitdagende tijden een belangrijk contactmoment tussen exposant en bezoeker bieden. Daarom introduceren we met een iets aangepaste naam en concept: RMV Limited Edition”, verklaart Lucas van’t Hof namens RMV.

Foto: Evenementenhal

RMV Limited Edition houdt in dat de beurzen in Hardenberg en Gorinchem geen drie, maar twee beursdagen tellen: woensdag 28 en donderdag 29 oktober 2020 in Hardenberg en woensdag 25 en donderdag 26 november in Gorinchem. Daarnaast is definitief dat RMV Limited Edition in Gorinchem het eerste agrarische hybride event van Nederland wordt. De beurs is zowel fysiek in de beurshal als online te bezoeken. RMV Gorinchem wordt namelijk live uitgezonden vanaf de beurs, zodat de sfeer van de beursvloer evenals het kennisprogramma online te volgen zijn via een online platform.

Maximaal 50 exposanten: voer, energie en slimme technologie

De beursvloer bestaat in zowel Hardenberg als Gorinchem uit maximaal 50 exposanten. Ook het aantal bezoekers wordt beperkt naar het aantal vierkante meters beursvloer, zodat men elkaar kan ontmoeten op veilige afstand. Bezoekers dienen zich vooraf online te registreren voor een bepaalde dag en tijdsslot. De focus van RMV Limited Edition ligt specifiek op voer, energie en slimme technologie. Van’t Hof: “Met de thema’s gras- en ruwvoer en smart farming hebben we RMV verder doorontwikkeld naar een nog relevanter platform voor de melkveehouder en het thema energie bestaat uit het complete plaatje: van zonne-energie tot duurzame stallenbouw & renovatie. Met deze nieuwe thema’s als hoofdtoon bieden we in deze uitdagende tijden toch nog een belangrijk contactmoment, waardoor we vraag en aanbod, kennis en inspiratie samenbrengen.”

Contentprogramma RMV Limited Edition

Op RMV Limited Edition in Hardenberg wordt een sleufsilo geplaatst door Zwaagstra die dient als kennistheater. In deze sleufsilo is plek voor 50 bezoekers, uiteraard ingericht op anderhalve meter afstand. Hier worden twee keer per dag een zogeheten ronde tafel gesprek gehouden, zoals een Smart Farming Talkshow over onder meer ‘Koe en Stal’ met SAC en ‘Voer en Voederteelt’ met AgroVision. Deze ronde tafel gesprekken zijn op de eerste beursdag. Op de tweede beursdag zijn er losse kennissessies bij te wonen in de sleufsilo. De invulling van het contentprogramma voor RMV Gorinchem wordt binnenkort bekend gemaakt.

Beste Graslandboer Verkiezing

Daarnaast wordt tijdens RMV Limited Edition in Hardenberg de winnaar bekend van de Beste Graslandboer Verkiezing. In de verkiezing van Beste Graslandober van Nederland en Vlaanderen 2020 zoeken de initiatiefnemers naar veehouders die op een inspirerende manier bezig zijn met hun gras en graslandmanager. De uitreiking is op donderdag 29 oktober. Verder komt er een tractorgalerij waar bezoekers kunnen ‘trekkers kiek’n’. Meerdere voertuigen zijn hier te bewonderen.

Easyfairs: safest place to meet

RMV Limited Edition wordt georganiseerd door beursorganisator Easyfairs. Zij hebben alle denkbare protocollen klaarstaan om de beurs op een verantwoorde wijze veilig door te laten gaan voor alle betrokkenen. Ook vanuit de overheid, lokale instanties en de veiligheidsregio is er groen licht gegeven voor RMV Limited Edition. Onlangs zijn alle gezondheids- en veiligheidsprotocollen van Evenementenhal Gorinchem met succes beoordeeld door SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. De protocollen voor Evenementenhal Gorinchem worden ook ingezet voor Evenementenhal Hardenberg.

Meer Gorinchem nieuws