The Mall investeert in jonge leiders

The Mall investeert in jonge leiders

Vanaf maandag 19 oktober start The Mall Gorinchem met ‘Young Leaders’, een traject voor jongeren tussen de 15-25 jaar, waarbij ze investeren in zichzelf door het opzetten van een of meerdere initiatieven. Jongerenwerker Matheus Sales de Moura: “Met Young Leaders maken we persoonlijke ontwikkeling concreet door aan de slag te gaan met een zelfgekozen idee. Dit kan zijn op het gebied van muziek, kunst, sport of de start van een eigen zzp-bedrijfje.” 

Foto: McKlin Fotografie

Aan de hand van verschillende thema’s worden jongeren getraind in leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ze worden begeleid om de eigen creativiteit te vertalen naar een concreet project. Aan het einde van het traject presenteren de jongeren hun project en ontvangen ze een Young Leaders certificaat. 

Teamleider Nick Dees: “Terwijl een deel van onze doelgroep schadelijke keuzes maakt voor zichzelf en hun omgeving, zitten anderen juist in een groeispurt. Beiden vragen om een verschillende aanpak en begeleidingsstijl. Met Young Leaders willen we investeren in jongeren die zich positief willen ontwikkelen en hun impact vergroten.” 

De negen bijeenkomsten zijn iedere maandagavond van 18-20:30 uur, in talentontwikkelingsplek ‘In de Ruimte’ aan de Botersteeg 10 en start met een gezamenlijke maaltijd. In verband met alle richtlijnen omtrent corona is plek voor maximaal 12 jongeren. Inschrijven kan bij jongerenwerker Matheus via 06-51013640 of matheus.salesdemoura@yfc.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

Meer Gorinchem nieuws