Nachtvliegers jacht in Stalkaarsen

Nachtvliegers jacht in Stalkaarsen

Stichting Stalkaarsen en de Gorcumse natuurvrijwilligers organiseren zaterdagavond 19 september een activiteit om nachtvliegers te bekijken. De activiteit is gratis toegankelijk.

“Wie houdt er niet van vlinders? Overdag fladderen er 53 soorten dagvlinders rond in Nederland. Maar wist je dat er vele malen meer soorten nachtvlinders en microvlinders zijn? Maar liefst 920 soorten nachtvlinders en 1480 soorten microvlinders komen er in Nederland voor! Helaas hebben deze nachtvlinders te lijden van lichtvervuiling en klimaatverandering, waardoor het aantal soorten afneemt.” laat stichting Stalkaarsen weten. “Een andere ‘schoonheid van de nacht’, al is schoonheid misschien niet helemaal toepasselijk, is de vleermuis. Ook deze soort heeft last van lichtvervuiling en hittestress.”  

Aanmelden

Stichting Stalkaarsen en Gorcumse natuurvrijwilligers organiseren zaterdagavond 19 september van 20:30 tot 22:30 uur een avond om deze nachtvliegers te ontdekken. De tocht start bij Buurtkamer Stalkaarsen, Dokter Hiemstralaan 77 (achterzijde pand). De Buurtkamer is open voor toiletbezoek. En drankje serveren wij buiten. Aanmelden is verplicht, via buurtkamerstalkaarsen@gmail.com. Er zijn geen kosten gebonden aan de activiteit.

Meer Gorinchem nieuws?