Monumenten bezoeken tijdens Open Monumentendag

Monumenten bezoeken tijdens Open Monumentendag

Zaterdag 12 september zijn een aantal Gorinchemse monumenten gratis te bezoeken. Ook zullen bij sommige monumenten leuke activiteiten te doen. Sommige monumenten open en eenmalig hun deuren, een unieke kans om eens binnen te kijken bij sommige monumenten die normaal gesloten blijven. Ook zullen enthousiaste bewoners of gebruikers vertellen over hun monument.

Foto: Hendrick Hamel Museum

Het is mogelijk om gratis de toren te beklimmen. Om 13 en 15 uur kun je samen met een gids gratis de Grote Toren beklimmen. Wil je de toren beklimmen moet je wel vooraf inschrijven bij de VVV. Dit kan ook op de dag zelf. Ook zijn er gratis stadswandeling te doen met een gids. Deze vertelt vol passie en liefde over de historische hoogtepunten en vertelt echte Gorinchemse verhalen. Van de Martelaren van Gorcum en de zeeheld Hendrick Hamel tot Napoleon en de vlucht van Hugo de Groot in een boekenkist. De stadswandeling start om 11 en 14 uur. Net als bij de activiteiten moet je wel een plekje reserveren vooraf bij de VVV.

Mini orgelconcert

Ook zal er een miniconcert worden gegeven in de Grote Kerk door stadsorganist Arjan Versluis. Hij geeft deze dag een aantal miniconcerten op het prachtige Bätz – Witte – orgel om 13, 14, 15 en 16 uur. Wil je deze bijwonen? Dan moet je ook hiervoor vooraf reserveren bij de VVV.

Monumenten

Het Tuighuis, Caponnière, Kruitmagazijnen, De Lingewacht, Hendrick Hamel Museum, Grote Kerk, Poterne en Vis Kazemat en nog vele andere gebouwen zijn te bezoeken.

Wil je meer weten? Breng dan een bezoek aan de VVV. Hier zal het programmaboekje klaarliggen met locaties en tijden . Een bijna volledig overzicht van de opengestelde monumenten en activiteiten is te zien op www.openmonumentendag.nl ( zoek dan op Gorinchem).

Meer Gorinchem nieuws