Politie vindt nep vuurwapens bij ontruiming

Politie vindt nep vuurwapens bij ontruiming

Bij een ontruiming in Gorinchem zijn er drie nep vuurwapens aangetroffen door de deurwaarder en politie. Deze zijn in beslag genomen.

Foto: Politie

Dinsdag 8 september heeft de deurwaarder een woning in Gorinchem laten ontruimen. De politie is altijd bij een ontruiming aanwezig. Indien de bewoner niet aanwezig is dan zal de voordeur moeten worden opengemaakt, op dat moment is de hulp-Officier van Justitie van de politie (hOvJ) van belang. De hOvJ is in beginsel aanwezig om de belangen van de bewoner in de gaten te houden. De hOvJ zal dus kijken of de gerechtsdeurwaarder wel rechtmatig naar binnen gaat (er moet wel een vonnis zijn), maar ook of er wel op een juiste wijze wordt omgegaan met de inboedel van de bewoner.

Nep vuurwapens

Tijdens deze ontruiming werd drie vuurwapens aangetroffen. Uit onderzoek bleken dit geen echte vuurwapens te zijn, maar deze waren niet van echt te onderscheiden. De wapens zijn door ons in beslag genomen en er wordt tegen de eigenaar proces-verbaal opgemaakt. Nepvuurwapens lijken zo erg op echte vuurwapens dat ze geschikt zijn om iemand mee te bedreigen. Daarom is het verboden om deze nepwapens thuis te hebben of mee te nemen naar buiten. Doe je dat toch? dan loop je het risico dat een agent ingrijpt en zijn wapen trekt. Dit kan tot vervelende situaties leiden waar iemand zwaar gewond of zelf doodgeschoten wordt.

Voor meer informatie kijk op: www.vraaghetdepolitie.nl/wapens

Meer Gorinchem nieuws