Wethouder ‘Auto laten staan en op de fiets stappen’

Wethouder ‘Auto laten staan en op de fiets stappen’
Foto: Politie

Van 14 tot en met 18 september is de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Met deze week worden leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan. 

Foto: Politie

De meeste ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Hiermee leveren zij al een mooie bijdrage aan de verkeersveiligheid van henzelf en anderen. Het lopen en fietsen biedt hen nog veel meer voordelen. Het is gezond voor de kinderen en de ouders, en beter voor het milieu. Bovendien is lopen en fietsen leuk! De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF. In dat programma werken gemeenten en een groot aantal scholen met steun van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland samen aan goede verkeerseducatie op school, en een veilige infrastructuur op de schoolroutes en in de schoolomgeving. Wethouder Joost van der Geest, mobiliteit: “ Uiteraard ondersteunen we als gemeente het programma en de Schoolbrengweek. Als ambassadeur van Maak een punt van nul!  Vinden we het belangrijk zoveel mogelijk te doen om slachtoffers in het verkeer zoveel mogelijk te voorkomen. Fietsend of lopend naar school gaan kan daaraan bijdragen. En we vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de auto laten staan en op de fiets stappen. Deze week is dus eigenlijk een mooie rode loper voor de fiets. Zo leren kinderen jong de fiets pakken, en laten ouders wellicht eens wat vaker de auto staan.” 

Uitdaging

Ouders en kinderen worden uitgedaagd om zoveel mogelijk lopend op fietsend naar school te gaan, en de kinderen kunnen een leuke prijs winnen met een verhaal, foto of tekening van een leuke belevenis onderweg op de route van school naar huis. De ouders en kinderen van deelnemende scholen ontvangen in de eerste schoolweek een brief van de wethouder en een wedstrijdkaart. 

Maak een punt van nul

SCHOOL op SEEF en de Schoolbrengweek maakt onderdeel uit van de aanpak “Maak een punt van nul”. Met deze aanpak wil het ROV samen met alle gemeenten en zijn overige partners verkeersveilig gedrag tot norm maken in Zuid-Holland. Want ieder slachtoffer is er één teveel, en ongelukken hebben meestal met onveilig gedrag te maken. 

Meer Gorinchem nieuws