Fortes Lyceum krijgt predicaat Eco School

Fortes Lyceum krijgt predicaat Eco School

Foto: (FB) Fortes Lyceum

De Fortes Lyceum in de wijk Wijdschild kreeg per 1 november de titel Eco School. De school ontvangt het predicaat omdat ze veel aandacht besteden aan duurzaamheid. Wethouder Eelke Kraaijeveld (PvdA) overhandigde het predicaat aan de leerlingen en medewerkers van de school.

Het Fortes Lyceum is trots dat ze het predicaat ontvangen. Door leerlingen goed te informeren over de natuur en duurzaamheid worden leerlingen en ouders bewust van het milieu. Bij de Fortes Lyceum is er een hoop gebeurd om duurzaamheid te stimuleren. Zo zijn de kranen voorzien van drukknop in plaats van een draaiknop. Hierdoor bespaard de school een hoop water. Ook de verlichting is voor een deel vervangen door Led-lampen. Daarnaast heeft de Fortes Lyceum een speciale onderwijsprogrammering voor hun leerlingen.

Leerlingenraad

De reden dat de Fortes Lyceum besloot om duurzamer te worden komt vanuit de leerlingen zelf. De leerlingenraad vroeg namelijk aandacht voor de afvalscheiding binnen de school, wat heeft geresulteerd in het Eco school project. Niet alleen de Fortes Lyceum moet de titel krijgen van Eco school. Stichting OVO (waar het Fortes Lyceum onder valt)  wilt al haar scholen in Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam gaat deelnemen aan het programma van Eco school.

Meer nieuws?