Warme dagen: Rijkswaterstaat koelt bruggen

Warme dagen: Rijkswaterstaat koelt bruggen

Niet alleen mens en dier hebben het warm, ook bruggen hebben last van de hitte. Door de hoge temperaturen zetten delen van stalen bruggen uit. Om het uitzetten van brugonderdelen te voorkomen koelt Rijkswaterstaat vanaf donderdag 6 augustus meerdere bruggen met water.

Foto: Rijkswaterstaat

Het gaat om vier bruggen in Zuid-Holland: de Merwedebrug in Gorinchem, de Spijkenisserbrug, de Brug over de Noord en de Stadsbrug in Dordrecht. In het noorden van het land betreft het de Spannenbrug, Ald Skou en de Driebondsbrug. En ook de bruggen in de Afsluitdijk bij Den Oever en Kornwerderzand worden gekoeld door Rijkswaterstaat.

Monitoren

De komende dagen worden de bruggen, zolang dat nodig is, gekoeld. Dit heeft geen gevolgen voor het wegverkeer, wel kan er plaatselijk water op de weg liggen. “We monitoren alle bruggen gedurende de hitteperiode en nemen maatregelen wanneer dit nodig is.” aldus Rijkswaterstaat.

Warmte

Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Ga je op weg? Check voor vertrek de verkeersinformatie en zorg dat je goed voorbereid bent op de warmte.

Meer Gorinchem nieuws