Reizigersorganisatie Rover wil busverbinding met Caribabad

Reizigersorganisatie Rover wil busverbinding met Caribabad

Rover-afdeling Drechtsteden wil een busverbinding met het subtropische zwembad Caribabad in Gorinchem. Het overdekte zwembad trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Ook de sportvelden en het overdekte speelparadijs Piratenland rondom het zwembad zorgen veel verkeer naar het gebied.

OV-reizigers die een bezoekje willen brengen aan het Caribabad moeten op dit moment een flink stuk van 12 – 15 minuten lopen vanaf bushaltes Gildenweg en Driemanslaan. Bovendien is deze looproute niet goed verzorgd: tegels liggen los op de stoep en de wandelroute voelt op sommige plekken onveilig aan. Voor Rover-Drechtsteden een onwenselijk situatie, aangezien het zwembad jaarlijks tussen de 280.000 en 290.000 bezoekers trekt en dus een grote regionale aantrekkingskracht heeft. De bezoekers arriveren nu vooral met de auto of de fiets. Ook de omliggende sportvelden zouden profiteren van een busverbinding met het gebied. 

Caribabad niet voor iedereen bereikbaar

Rover vindt de busverbinding van belang omdat mensen zonder eigen vervoer nu zijn aangewezen op dure vervoersmogelijkheden zoals een taxi. “Niet iedereen kan uitwijken naar de fiets”, stelt Aldo Markus van Rover-Drechtsteden, “denk aan gezinnen met volle tassen en kinderwagens maar ook mensen die slecht ter been zijn”. Zo werd in september 2019 bekend gemaakt dat 21 ouderen uit Alterna hun zwemuurtje in Gorinchem kwijtraakten omdat de gemeente geen speciaal busvervoer meer wilde financieren. Vooral in de gure winterperiodes verwacht Rover genoeg animo voor een bus naar het Caribabad.  

Steun van RODAG

Rover ziet ruimte om de route van de bestaande lijnbus 5 aan te passen en daarmee het zwembad tijdens de openingstijden te bedienen. Het advies is overgenomen door het regionale overlegorgaan RODAG (Reizigers Overleg Drechtsteden Alblasserwaard en Gorinchem) en gecommuniceerd met de vervoerder QBuzz en de provincie Zuid Holland. Rover hoopt dat het advies met de dienstregeling van 2021 meegenomen gaat worden zodat de busverbinding met het zwembad al in december 2020 van start kan.

Blij met steun

Het Caribabad laat weten blij te zijn met deze steun van de reizigersorganisatie. “Wij proberen dit al jaren, maar helaas is het tot op heden nog niet gelukt. Wij zijn erg blij met de steun vanuit Rover.” aldus woordvoerder Megan Schenau.

Meer Gorinchem nieuws