Nashville dominee geeft demonstranten schuld van onrust in kerkgemeenschap

Nashville dominee geeft demonstranten schuld van onrust in kerkgemeenschap
Foto: IHVG

Het rommelt stevig binnen de kerkgemeenschap van de Grote Kerk. Vele kerkgangers weten niet zo goed hoe om te gaan met situatie door de komst van dominee Visser op zondag middag. Een aantal kerkgangers hebben zowel naar dominee Visser als aan de kerkraad gevraagd om de dienst af te blazen.

Zowel de kerkenraad als de dominee die de Nashville verklaring ondertekent ziet geen heil in het wegblijven. “Ik snap dat het jouw situatie ook bemoeilijkt. Dat vind ik naar, en ik hoop dat je binnen de gemeente voldoende steun ontvangt. Maar voor die bemoeilijking moet je eerlijk gezegd niet alleen naar mij kijken, maar vooral naar de demonstranten die het nodig vinden de 30.000e dienst waarin iemand voorgaat die Nashville heeft ondertekend, te komen vlaggen.” laat dominee Visser per mail weten aan een kerkganger. Dat de voorganger ook geen fan is van de LHBT+ gemeenschap blijkt uit zijn communicatie naar buiten.

‘Transseksualiteit is een SOA’

Dominee Visser ziet namelijk problemen rondom de acceptatie van LHBT-ers (Lesbisch, Homoseksuele, Biseksuele en Transgenders) in het algemeen. “Dat seksedysforie tegenwoordig voor een groot deel een sociaal gecreëerd probleem is, is voor mij heel duidelijk met de toename van factor tientallen (!) binnen enkele jaren in verschillende landen. Dat niet te benoemen is ontzettend schadelijk voor kinderen.” laat Visser weten in zijn schriftelijke reactie. Overigens is het niet opmerkelijk dat dominee Visser zich uitspreekt tegenover LHBT-ers. Zo liet Dominee Visser weten in een twitter bericht “Transseksualiteit is een SOA. Het wordt tijd voor een preventieve aanpak.” op 30 juni 2020.

Meer Gorinchem nieuws