Nashville-dominee nodigt demonstranten uit in de kerk

Nashville-dominee nodigt demonstranten uit in de kerk

Nashville-dominee vindt de demonstratie tegen zijn komst zondag 26 juli ‘leuk’. Hij nodigt de demonstranten zelfs uit in zijn kerk. Die reactie geeft de dominee Visser richting het Reformatorisch Dagblad.

Foto: Pixabay

Op 26 juli is de ‘Stop homofobie dominee‘ demonstratie. Organisator Paulus Hendrikus van Zee wil met deze actie aandacht vragen voor de houding van dominee Visser. Hij tekende vorig jaar de beruchte Nashville verklaring. Deze vertaling geeft de visie over huwelijk tussen man en vrouw, de rol van de vrouw in het gezinsleven en de positie van LHBT+ers. Deze verklaring leiden tot veel commotie onder kerkgangers en de samenleving. Als tegenreactie werd er ook bij een flink aantal kerken de regenboogvlag uitgehangen. Volgens organisator Paulus Hendrikus van Zee zijn er in zijn omgeving een aantal mensen die aan zelfdoding hebben gedaan door de druk vanuit het geloof. “De woorden uit de mond van een Nashville-dominee leiden tot ontwrichting in families, uitsluiting en suïcidale gedachten bij jonge mensen.” aldus van Zee.

Welkom in de kerk

“Ik had er nog niet van gehoord.” Laat de laconiek reagerende dominee weten. “Maar: leuk. Ik hoop dat ze ook allemaal in de kerk komen.” laat dominee Visser weten aan het Reformatorisch Dagblad. Hij zal niet zoals collega dominee Klaassen laten afschrikken. “Waarom zou ik? Ik hoop op tijd aanwezig te zijn, zodat ik nog even met ze kan praten. Altijd fijn.” laat de dominee aan het Reformatorische Dagblad weten.

De demonstratie ‘Stop Homofobie Dominee‘ zal op 26 juli om 16:45 gehouden worden op de Groene Markt.

Meer Gorinchem nieuws