Zomerprogramma voor de Gorinchemse jongeren

Zomerprogramma voor de Gorinchemse jongeren

Jongeren tussen de 14 en 23 jaar kunnen deze zomer meedoen met een zomerprogramma van talentontwikkelingsplek In de Ruimte. Het programma bestaat onder meer uit breakdance, improvisatietheater, kickboxen en iPhone-fotografie. Voor het programma wordt samengewerkt met Gorcumse cultuur- en sportaanbieders en de gemeente Gorinchem.

Foto: Gemeente Gorinchem

Nieuwsgierig naar alle activiteiten? Kijk dan op de Facebookpagina van In de Ruimte, daar staan welke activiteiten er zijn. Er is elke week wel iets te doen, dus jongeren hoeven zich niet te vervelen. Alle activiteiten, met uitzondering van de filmavond, zijn gratis. Inschrijven kan via inderuimte@gorinchem.nl. Met de activiteiten hopen we op een extra mooie zomer, die dankzij de coronamaatregelen toch anders verloopt dan anders.  

In de Ruimte

In de Ruimte is een culturele ontmoetingsplaats en talentontwikkelingsplek op een centrale plek in de stad. In de Ruimte bevindt zich in de Botersteeg en is bedoeld om een plek te bieden aan initiatieven die bijdragen aan cultuurparticipatie en sporten. In de Ruimte is voor iedereen, maar de nadruk ligt op jongeren. Jongeren hebben met In de Ruimte een laagdrempelige plek waar ze culturele en sportieve activiteiten kunnen ontwikkelen en/of presenteren aan anderen. Zo kan publiek kennis nemen van culturele en sportieve uitingen van Gorcumse jongeren.  In de Ruimte is ook een plek van sociaal contact. Jongeren leggen veel contact onderling, maar ook met andere culturele en sportaanbieders. Dit gebeurt door middel van exposities, voorstellingen, workshops, clinics en cursussen.  Daarnaast is In de Ruimte een plek waar jongeren met ambitie terecht kunnen met vragen over hoe zij hun droom waar kunnen maken. Er wordt verbinding gelegd tussen jongeren en professionals om ze hiermee te helpen. Bovendien wordt in In de Ruimte een podium gecreëerd waar initiatieven gepresenteerd kunnen worden, zodat jongeren in aanraking komen met concepten die zij anders niet zouden leren kennen.

Open dag 

In het najaar wordt er In de Ruimte een open dag gehouden om alle geïnteresseerden kennis te laten maken met de locatie.

Meer Gorinchem nieuws