Gorinchemmer op de lunch bij de Koning en Koningin

Gorinchemmer op de lunch bij de Koning en Koningin

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben dinsdag 30 juni 2020 in Paleis Noordeinde een uitblinkerslunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie. Een van deze gasten was Gorinchemse breakdancer Redo.

Foto: RVD

De 16 genodigden hebben recentelijk een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven. Tot de genodigden behoorden deze keer onder andere de Topvrouw van het Jaar 2019, de Beste Speler van het WK Handbal, de houder van het Wereldrecord in het Hoofdrekenen, de winnaar van de 100% NL Award (Zangeres van het Jaar) en de winnaar van de Gouden Zwaan en Gorinchemmer Redouan Ait Chitt.

Uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. De bijeenkomst vond plaats in een setting die voldoet aan de huidige richtlijnen van het RIVM ten tijde van de coronapandemie, waarbij onder meer het aantal genodigden is beperkt en afstand wordt bewaard.

Meer Gorinchem nieuws