Programma GoFit in Gorinchem

Programma GoFit in Gorinchem

Om inwoners van Gorinchem extra te stimuleren om bewust aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl heeft Gorinchem Beweegt het programma GoFit ontwikkeld. In het programma is aandacht voor onder meer gezonde voeding, mentale fitheid, zingeving en sport en beweging. Het programma is samengesteld door partners uit de stad. GoFit biedt een divers pakket aan mogelijkheden.  

Foto: Gemeente Gorinchem

Een gezonde leefstijl is altijd belangrijk maar juist door de periode waar we te maken hebben met coronamaatregelen is het vooral voor kwetsbare inwoners extra prettig dat ze een duwtje in de goede richting krijgen. Het programma GoFit zorgt ervoor dat inwoners op één plek een totaalaanbod vinden. Aan de slag met een gezonde leefstijl begint op gorinchembeweegt.nl. 

Wandelactie

Een actie uit het programma van GoFit is de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van een stappenteller. Een wandelactie om inwoners weer meer in beweging te krijgen. De eerste stappenteller werd uitgereikt aan meneer Van Horssen door wethouder Sport en Volksgezondheid, Joost van der Geest. 

Conditie achteruit door binnen blijven

 Meneer van Horssen, 89 jaar uit Gorinchem vertelt: “Voor de uitbraak van het coronavirus was ik zeer actief. Ik bezocht onder meer de koffie inloop en ging naar de dansles. Tijdens de lockdown heb ik thuis meegedaan met de online beweegles van Seniorenfit. Maar door het vele binnen blijven is mijn conditie toch minder geworden. Met de stappenteller hoop ik weer meer te gaan wandelen en mijn conditie weer op te pakken!” 

Meedoen met GoFit

Inwoners die ook weer in beweging willen komen, kunnen net als meneer van Horssen meedoen met de wandelactie. Er zijn nog stappentellers beschikbaar. Ook andere tips en meer informatie over GoFit is te vinden op www.gorinchembeweegt.nl/over-gorinchem-beweegt/actueel

Meer Gorinchem nieuws