Het gaat steeds beter met Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis

Het gaat steeds beter met Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis

Foto: Beatrixziekenhuis (FB)

Ondanks dat er een aantal ziekenhuizen niet goed draaien in Nederland, doet Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis het erg goed. Ze kruipen steeds meer uit de gevarenzone waar ze eerst in zaten. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van BDO Benchmark ziekenhuizen 2018.

De financiële positie van algemene ziekenhuizen is in 2017 enigszins verbeterd, dit blijkt uit het jaarlijkse DBO Benchmark. “Het gemiddelde rapportcijfer stijgt licht van 7,1 naar 7,2. In onze stresstest scoort nog circa 22% van de ziekenhuizen een onvoldoende (2016: 23%). Bekijken we de ranking nader, dan valt op dat de ziekenhuizen die voldoende scoren over stabiele cijfers beschikken en net als in 2016 een gemiddeld rapportcijfer 8,1 scoren. De ziekenhuizen met een onvoldoende doen het beperkt slechter dan in 2016: zij noteren gemiddeld een 3,7 (volgens ons rapport van vorig jaar over 2016 een 3,8). Voor ziekenhuizen die meerdere jaren achtereen onvoldoende financiële rapportcijfers scoren, blijft het spannend.” laat het DBO onderzoek zien.

Ook goed Nieuws

Maar het is niet alleen maar slecht nieuws. Want vijf ziekenhuizen die vorig jaar een onvoldoende financiële performance hadden, scoren dit jaar een 6 of hoger: BovenIJ, VieCuri Medisch Centrum, Jeroen Bosch Ziekenhuis,  Groene Hart Ziekenhuis en het Gorinchemse Rivas Zorggroep  Beatrixziekenhuis. Zij slaagden erin om snel verbeteringen in hun financiele positie te krijgen. Waar Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis nog vorig jaar op de 58ste plek stonden, zijn ze nu geklommen naar de 50ste plek. Dit komt omdat de ziekenhuis o.a. minder schulden heeft ten aanzien van vorig jaar.

Meer nieuws?