Maand van respect in Gorinchem

Maand van respect in Gorinchem

Foto: Gemeente Gorinchem

1 op de 5 inwoners in Gorinchem voelt zich niet gerespecteerd, prettig en/of veilig. Daarom organiseren de gemeente en scholen de maand van respect. Een programma vol kunst, film, een interactieve tentoonstelling en thema-lessen.

5-11 november is de landelijke Week van Respect. In Gorinchem zijn er genoeg activiteiten voor een hele maand. Met kunst, film, een interactieve tentoonstelling en thema-lessen staat november in het teken van respect, tolerantie en democratie. In samenwerking met de Gorcumse scholen vooral voor jongeren. Maar het programma heeft iets moois voor alle Gorinchemmers.

Maand van Respect

In Gorinchem voelen 4 op de 5 inwoners zich gerespecteerd, prettig en veilig. Dat betekend dat er meer dan 7.000 Gorinchemmers dat niet voelen. “We willen dat iedereen zich welkom en veilig voelt in onze stad. Daarom organiseert de gemeente samen met de Gorcumse scholen tal van aantrekkelijke activiteiten over de betekenis van Artikel 1. Met educatie en ontmoeting. Spannend en leuk voor jongeren in groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 van het voortgezet onderwijs.” laat de gemeente Gorinchem weten. “Ook voor ouders en andere volwassenen valt er genoeg te zien en beleven. Verrassende kunstexposities, aangrijpende films en de interactieve tentoonstelling maken ons allemaal meer bewust van respect en brengen het gesprek op gang.” aldus Gemeente Gorinchem. Bekijk het programma

Meer nieuws?