Gemeentelijke erkenning voor internationale dansgemeenschap Breaksquad

Gemeentelijke erkenning voor internationale dansgemeenschap Breaksquad

Eindelijk komt er gemeentelijke erkenning voor de internationale dansgemeenschap Breaksquad. De groep onder leiding van Jeroen van der Linden en Redouan Ait Chitt reist letterlijk de wereld rond om op het hoogste niveau te breakdancen. De gemeente schenkt de dansgroep ruimte, zodat de dansgroep kan trainen.

Foto: Breaksquad

Over de wereld worden de leden van Breaksquad erkent vanwege het hoogste niveau van breakdansen. Maar ook in Nederland is de groep bekend, zo stonden de leden van Breaksquad nog in de tv programma’s Holland Got Talent en So you think you can dance. Na jaren van hard werken heeft ook de gemeente Gorinchem eindelijk door wat de waarde is van deze internationale dansgemeenschap voor de Gorinchemse samenleving. Daarom schenkt nu de gemeente hen een ruimte om te kunnen oefenen.

Eigen ruimte in de binnenstad

Waar ooit Jeroen en Redouan trainde in de parkeergarage, wisten de jongens met hun hard verdiende geld een ruimte te huren in het A15 gebouw op het industriepark van Gorinchem oost. Maar helaas lukte het de jongens niet om met hun groep genoeg inkomen te halen om een pand te huren in het centrum. “Ik vind het tof dat er erkenning is voor groepen die zich gepassioneerd en professioneel willen inzetten.” laat artistiek leider Jeroen van der Linden weten. “Het is fijn dat we nu in de binnenstad zitten op een zicht locatie. Op deze manier kunnen we nu de mogelijkheid hebben om projecten te realiseren om Gorinchem nog meer op de kaart te zetten.” aldus Jeroen van der Linden.

‘No excuses, no limits’

In het bijzonder wil de gemeente Redouan eren. De Gorinchemmer dans ondanks zijn lichamelijke beperkingen op hoog niveau en wordt in de dansgemeenschap gezien als een ‘uitzonderlijke bewegingskunstenaar’. Hiervoor heeft hij ook vanuit de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties de grootste dansprijs van Nederland geschonken. “Redouan Ait Chitt is een ongeëvenaard vindingrijke en oorspronkelijk danser. Zijn souplesse, behendigheid, krachtige en overtuigende bewegingen dwingen respect af.” laat de Jury van de Zwaan weten. Ook mocht Redouan voor het afscheidsconcert van toenmalig koningin Beatrix dansen en zal hij volgend jaar bij de opening van de halve finale van het Eurovisiesongfestival dansen. Redouan geeft naast dansvoorstellingen ook gastlessen over de hele wereld. Daarin inspireert hij vooral jongeren en mensen met een beperking om te knokken voor hun droom. Met z’n lijfspreuk ‘No excuses, no limits’ zal de gemeente hem eren voor al zijn werk. De gemeente zal hier binnenkort een lichtkunstwerk voor ontwikkelen.

Meer Gorinchem nieuws