Damen Shipyards gaat olie- installaties leveren voor een Koreaanse olierampbestrijdingsvaartuig

Damen Shipyards gaat olie- installaties leveren voor een  Koreaanse olierampbestrijdingsvaartuig
Foto: Damen Shipyard

Damen Shipyards Group heeft een overeenkomst getekend met de Koreaanse werf Hanjin Heavy Industries and Construction (HHIC) om een ​​compleet componentenpakket te leveren. Het pakket bevat alle apparatuur voor oliewinning en een complete baggerinstallatie. Het multifunctionele schip zal in de eerste plaats fungeren als oliewinningsvaartuig en zal, als het geen noodsituaties betreft, werkzaamheden verrichten als sleephopperzuiger bij olierampenbestrijding.

Foto: Damen Shipyards Group

Het schip van 5.000 ton en 4.100 m3 wordt gebouwd door HHIC, een Koreaanse werf met ervaring in het bouwen van schepen voor speciale doeleinden, die daarom geschikt is voor de bouw van het eerste grote gecombineerde oliewinnings- en baggerschip van Korea.

Het multifunctionele schip wordt gebouwd voor KOEM (de Korea Marine Environment Management Corporation). Deze Koreaanse overheidsinstantie heeft als missie het water te reinigen en te beschermen. KOEM heeft Damen in februari vorig jaar voorgeselecteerd als leverancier van apparatuur, na een intensief selectieproces. De salesmanager van Damen, Michiel Hendrikx: “We zijn erg blij met dit project. We hebben hierover al enige jaren contact met KOEM en zijn erg verheugd dat we met succes een contract hebben getekend met HHIC voor de levering van de oliewinning en baggerapparatuur voor dit unieke schip. We hebben eerdere ervaring in Zuid-Korea, hoewel dit de eerste keer is dat we een componentenpakket leveren aan de Koreaanse scheepswerf. Ik weet zeker dat we met de gecombineerde ervaring van zowel Hanjin als Damen dit project tot een succes kunnen maken. ”

Olierampenbestrijding

Ondertussen merkte een KOEM-functionaris op: “Met dit multifunctionele olierampbestrijdingsvaartuigproject zullen we een basis kunnen bouwen voor het versterken van het vermogen om te reageren op grootschalige incidenten op het gebied van zeeverontreiniging en om een ​​snel controlesysteem in Korea op te zetten. ” Hij voegde er ook aan toe: “We hopen op een succesvolle inzet van dit schip op de doelsite, zodat we onze oceanen effectief kunnen blijven beschermen.”Damen is begonnen met het engineeringproces en streeft naar een optimale pasvorm van het baggermateriaal. Het schip wordt in 2022 opgeleverd.

Meer Gorinchem nieuws