Audi’s A3 Sportback eigenaren slachtoffer van inbraken

Audi’s A3 Sportback eigenaren slachtoffer van inbraken

Opvallend is dat er de afgelopen dagen een toename is van autoinbraken bij vier Audi’s A3 Sportback. De vier Audi’s waren verspreid over de hele stad. Vooral de sturen waren erg in trek bij de inbrekers.

Foto: Politie

Afgelopen dagen hebben er inbraken plaats gevonden in vier Audi’s A3 sportback. De verdachten sloegen toe op Dikkertje Dap, Volksweerbaarheid, A.B. Corneliszstraat en de Prinses Beatrixstraat.  Uit alle vier de voertuigen werden de sturen weg genomen. De stuur heeft een hoge waarden omdat het een speciaal uitgevoerde sportstuur is. Daar zit een ingebouwde airbag maar wel zo dat het nog een sportieve uitstraling heeft. De autodieven kunnen binnen een minuut de stuur losmaken. De schade voor de autobezitter is ruim €2.000,- per inbraak. In totaal wordt er gemiddeld 1,6 miljoen euro per jaar schade gemaakt voor deze specifieke stuur.

Populair

Deze sturen worden vaak weer doorverkocht op plekken in Oost Europa. Naast sturen van de Audi A3 Sportback zijn ook de navigaties van Volkswagen erg populair onder de dieven. Een autoalarm kan helpen bij het voorkomen van de diefstal, wel zijn er inbrekers die maling hebben aan deze alarmen. Ook een stuurslot kan helpen bij het voorkomen van een diefstal.

Getuigen gezocht

De politie zoekt getuigen. Heeft je iets gezien of heeft je mogelijk een verdachte situatie gezien? Bel dan met 0900-8844. De politie is bezig met het tonen van de beelden. Echter moet de politie eerst toestemming krijgen van het OM.  Ben je ook in het bezit van camerabeelden? bel dan ook met 0900-8844.

Meer Arnhem nieuws?