Politie geeft te hardvaarders bekeuringen

Politie geeft te hardvaarders bekeuringen

Gisteren heeft de politie een aantal bekeuringen gegeven aan jongeren in de leeftijd van 13 en 16 jaar. Zij vaarde te hard op de Giessen in Hardinxveld-Giessendam en Giessenburg.

foto: Politie

“Varen doe je samen dat is ons motto. Dat betekent ook dat een ieder zich aan de regels op het water moet houden. Daarom hebben wij in april en begin mei diverse malen met onze opvallende boot gesurveilleerd op de diverse riviertjes in ons gebied.” laat de politie Lek en Merwede weten. De politie heeft toen diverse malen gewaarschuwd in verband bijvoorbeeld het te hard varen. De reden waarom de politie handhaaft heeft te maken met klachten over te hard varen.

95 euro

Woensdag is de politie weer actief geweest op de Giessen in Hardinxveld-Giessendam en Giessenburg. “Hierbij constateerden we dat vooral de jeugd tussen 13 en 16 jaar oud te hard aan het varen was. In totaal zijn aan 6 jeugdigen processen-verbaal geschreven voor te hard varen. De bekeuringen kosten minimaal 95 euro!” Samen met de jeugd is de politie naar hun ouders gegaan en hebben aan de ouders verteld waarom hun kind proces-verbaal heeft gekregen en zijn nog eens duidelijk de regels op het water uitgelegd. Ook werd er nog een proces-verbaal geschreven voor het niet aanwezig hebben van een registratieteken op een snelle motorboot.

Meer Gorinchem nieuws