Mondkapje verplicht bij Riveer

Mondkapje verplicht bij Riveer

Vanaf 1 juni is het verplicht om bij een overtocht van Riveer een mondkapje te dragen ook is er minder capaciteit per overtocht omdat er schermen zijn geplaatst.

Foto: Riveer

Zoals alle bedrijven op het gebied van personenvervoer heeft ook Riveer te maken met aanpassingen waar alle passagiers rekening mee moeten houden. Zo moeten de veren de capaciteit per overtocht verminderen. Het advies van de rijksoverheid is om zoveel mogelijk thuis te werken en de spits te vermijden. Om te voorkomen dat er in de spits te weinig plaatsen zijn, wordt een beroep op scholen gedaan om de lestijden te spreiden. Zodat er verspreid over de dag voldoende plaats is voor passagiers. Het risico om mensen te moeten laten staan is anders groot.  

Mondkapje verplicht

Daarnaast geldt vanaf 1 juni dat het gebruik van een niet-medisch mondkapje aan boord van de veerdienst verplicht is. Geen mondkapje betekent geen toegang tot de veerpont. Ook andere maatregelen moeten bijdragen aan een veilige omgeving voor reizigers en medewerkers. Zo wordt er al meer schoongemaakt, is contant betalen niet toegestaan, zijn de diverse veren voorzien van houd-afstand stickers, spatschermen en draagt het personeel veiligheidshesjes. Alle maatregelen zijn te vinden op de website (riveer.nl), in de app en worden aangegeven aan boord.

Meer Gorinchem nieuws