Mary Fashion is meer dan een kledingzaak

Mary Fashion is meer dan een kledingzaak

Eigenlijk had het in April een groot feest moeten zijn in de Arkelstraat, maar helaas is het feestje in het water gevallen door Corona. Gorinchemmer Mary van Wijk- Van Dooren wilde namelijk vieren dat ze een jaar bestaat met haar winkel ‘Mary Fashion’. Ooit begonnen op de Utrechtse bazaar en nu een succesvolle kledingzaak met kledingstukken die verder nergens in Gorinchem te vinden zijn.

In het hoekpandje van de Arkel- en Haarstraat zit Mary met haar winkeltje. Een klein winkeltje vol kledingstukken gericht op de vrouwen tegen een zacht prijsje. Merken zoals Queen Heart, Karostar en Magna zijn de merken waar Mary vooral erg trots op is. “Al een tijdje verkoop ik kleding op o.a. de Utrechtse bazaar, maar een jaar geleden zag ik deze winkel en was meteen verkocht.” Vooral de locatie is erg belangrijk voor Mary. Veel van haar klanten komt in de Arkelstraat door het grote aantal winkels wat zich richt op klanten met een kleine portemonnee, zoals de Action. “Eigenlijk had ik liever een grotere winkel gehad, maar vrouwen komen langs mijn zaak en raken nieuwsgierig.  

Alle stijlen

Veel vrouwen komen op de merken af zoals Queen Heart, Karostar en Magna. Maar Mary heeft voor jong en oud genoeg keuze. Voor de jonge vrouwen is er bijvoorbeeld de populaire Ibiza-lijn met kant. Maar ook de opvallende shirts en jeans die veel door jongen vrouwen worden gedragen zijn populair. Maar ook voor de oudere dames is er voor zowel de kleine- als grote maat genoeg moderne keuze. Vooral haar huispakken zijn erg populair. Waar Mary vooral bekend om staat is haar gastvrijheid. 

Koffie en aandacht

“Bij mij krijgen ze net als in de luxe kledingzaken een bakje koffie en neem ik alle tijd om een klant goed te helpen. Ze neemt de tijd voor een klant en luistert graag naar de wens van de klant. En als een klant een speciale kledingstuk nodig heeft, ga ik stad en land af om dat te vinden. Daarnaast ben ik altijd eerlijk. Als ik iets echt niet vind staan dan zeg ik dat. Voor mij is het belangrijkste dat de klant met een goed gevoel naar huis gaat. Veel van mijn klanten hebben niet de luxe om later een ander kleding stuk te kopen als ze spijt hebben. Daarom vind ik het belangrijk dat ze altijd met volle trots naar huis gaan. “ aldus Mary. Dat haar gastvrijheid werk blijkt maar weer. Mary Fashion wordt niet alleen door Gorinchemmers goed gevonden, ook komen er veel mensen uit de wijden regio naar haar winkel om te neuzen tussen de nieuwste kledingstukken.  

Meer Gorinchem nieuws