Lingehaven weer open

Lingehaven weer open

Vanaf woensdag 20 mei zijn passanten weer welkom in de Lingehaven. Vanaf die dag is ook de Lingesluis weer beperkt open voor pleziervaart. De sluis zal dageljks van 10.00 tot 16.00 uur geschut worden. Door de coronamaatregelen konden boten dit jaar nog niet eerder terecht in de haven. 

Foto: Gemeente Gorinchem

Passanten kunnen in deze overgangsfase nog geen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Schepen moeten dus eigen voorzieningen aan boord hebben. Vuilwater moeten booteigenaren lozen via de vuilwaterpomp van de haven. Deze is beschikbaar in overleg met het havenkantoor. 

Maatregelen in de haven

Daarnaast roept de Lingehaven op om samen de anderhalvemeter regel na te leven. De introductie van het digitale betalingssysteem AanUit.net draagt hier onder meer aan bij. Zo kunnen passanten de overnachting en voorzieningen als water en elektra betalen vanaf de boot en is melden op het havenkantoor niet meer nodig.  

Tot 1 juli

De maatregelen en bedieningstijden van de Lingesluis gelden tot 1 juli. Of deze worden aangepast na deze tijd is afhankelijk van de landelijke maatregelen.

Meer Gorinchem nieuws?