Park & Bike tijdens grote evenementen

Park & Bike tijdens grote evenementen

Foto: Flickr

De provincie Zuid-Holland gaat in Gorinchem starten met een Park & Bike proef. Ze willen bij grote evenementen automobilisten verleiden om hun auto op parkeerterreinen aan de rand van de stad te plaatsen en de laatste kilometers te gaan fietsen. Bij deze parkeerterreinen zullen fietsen staan die dan te gebruiken zijn.

Automobilisten hoeven geen plek meer te zoeken in het centrum voor bijvoorbeeld de Zomerfeesten. De provincie en gemeente gaan namelijk in 2019 een proef starten. Ze willen automobilisten verleiden om hun auto’s te parkeren op parkeerterreinen aan de rand van het centrum. Daar staat een fiets klaar om de automobilisten het laatste gedeelte te laten fietsen naar het evenement. Het is een idee is afkomstig van provincie Zuid-Holland, die de gemeente Gorinchem als testlocatie wil gaan gebruiken.

Park & Bike

Het is de bedoeling met deze proef om parkeerdrukte te verminderen in de omgeving van het evenement. De eerste proef zal tijdens de komende Zomerfeest worden gehouden. Welke parkeerplekken en op welke manier de fiets te leen/huur zijn, is nog onduidelijk. Deze plannen worden nu door de gemeente in samenwerking met de provincie uitgewerkt.