SP start petitie op woningsdag tegen huurverhoging

SP start petitie op woningsdag tegen huurverhoging

Tijdens Woningsdag start de lokale SP afdeling een petitie tegen het verhogen van huur bij woningen. De lokale SP is van mening dat mensen het nu door Corona het zwaarder hebben dan ooit met hun inkomsten.

27 April viert Nederland geen koningsdag maar Woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft vindt de Gorinchemse SP afdeling. “Overal in het land komen mensen vandaag in actie tegen de voorgestelde huurverhoging. Ook in Gorinchem wil de SP samen met huurders, woningzoekenden en bezorgde inwoners de politiek, de corperatie Poort6 en huurbazen oproepen deze verhoging te stoppen.” aldus fractievoorzitter Arien van Houwelingen.

De fractievoorzitter maakt zich zorgen over de betaalbaarheid. “Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken krijgen met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog.” Volgens de fractie raakt een hogere huur veel gezinnen en gemeenschappen keihard. Daarom starten ze op Woningsdag de petitie. “Wij vragen dan ook iedereen, huurder of niet, die deze mening deelt op om steun uit te spreken en de petitie te tekenen. Want het kan pas echt Woningsdag zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft.” aldus fractievoorzitter van Houwelingen.

Meer Gorinchem nieuws?